Уже дев’ять місяців громада Луки Мелешківської, яка ще в січні проголосувала за перехід до ПЦУ, не може потрапити до церкви. Весь цей час прибічники МП влаштовують провокації, закриваються у храмі та нікого туди не пускають. Більш того, підтримати їх з’їжджаються незнайомі чоловіки, які потім виявляються спортсменами чи тренерами.

Сьогодні вранці прихожани Православної церкви України знову зібрались біля храму, адже за їхніми словами, мають рішення судів й всі законні підстави правити службу всередині. Але ще з сьомої ранки почали збиратись тітушки та не пускати.

– Чергове розчарування. Влади ні в ОТГ, ні у вищих ешелонах влади немає. Кожному тепле лише його крісло, а Господь далеко і колись потім….Наша громада ПЦУ села показала свою згуртованість та рішучість.А 30 лучан в оточенні сотні московських попів та тітушок свою пихату зверхність.Московські гроші вище всіх Законів України!!!

Омбудсмен з прав людини в обіймах МП. Керівництво поліції злиняло…. Хлопці без команди- це просто хлопці…. Виконують наказ…Це РУБІКОН!!! Вороття немає.Тепер закон об’єднається з радикалізмом. Слава Богу за все. Аваков, що роблять ці тітушки у сільському храмі???- пишуть у соцмережах представники ПЦУ з Луки-Мелешківської.

Натомість прибічники МП заявляють – остаточного рішення суду ще нема, то ж впускати нікого не збираються. Але до вирішення конфлікту чомусь опечатувати храм відмовляються. Ось така законопослушність…

Ми слідкуватимемо за розвитком подій.

Громаду ПЦУ з Луки-Мелешківської не пускають до храму прибічники МП Громаду ПЦУ з Луки-Мелешківської не пускають до храму прибічники МП Громаду ПЦУ з Луки-Мелешківської не пускають до храму прибічники МП