Операція “Первоцвіт-2022”: підсніжники за ціною від 340 до 1360 грн

Інспектори КП “Муніципальна варта” незабаром розпочнуть здійснення операції “Первоцвіт-2022”. Спільно з правоохоронцями та представниками державної екологічної інспекції ми будемо виявляти незаконний продаж ранніх червонокнижних рослин.  

Про це повідомляє Муніципальна варта Вінниці.

Такі рейди у місті проводяться щорічно.   

“Групи будуть працювати як по вулицях міста, так і на ринках  Вінниці, — зазначає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур. — В разі виявлення торгівлі первоцвітом будуть складатися протоколи про адмінправопорушення, сума штрафу сягатиме від 340 до 1360 грн. Працівники екологічної інспекції штрафують в залежності від кількості стебел”.  

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області попереджає:  за порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3 655 гривень з конфіскацією.  

Масовий збір та продаж рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеликих місцях зростання до повного пригнічення насіннєвого поновлення, — говорять фахівці екоінспекції. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій.   

“Тому за масове знищення ранньоквітучих весняних рослин вінничани відповідатимуть за законом”, — додав Віталій Чигур.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin