Біженці, які перебувають у Вінниці, можуть отримати тут медичну допомогу

У Вінниці усі внутрішні переселенці можуть отримати медичну допомогу в Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Надання медичної допомоги у невідкладному стані, а також проведення вакцинації згідно з календарем профілактичних щеплень не потребує підписаної декларації з сімейним лікарем.

Директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш розповів, які послуги можуть отримати внутрішні переселенці на території Вінниці. «Це консультація з сімейним лікарем, оформлення рецептів на медикаменти до Урядової програми «Доступні ліки», в тому числі на препарати інсуліну. Також – первинна медична допомога та медична допомога пацієнтам у невідкладному стані. Направлення на консультації до лікарів – фахівців і на стаціонарне лікування за медичними показами. Проведення вакцинації відповідно до вимог календаря профілактичних щеплень та вакцинації від COVID-19», – каже Олександр Шиш.

Проте, для отримання максимально можливого спектру медичної допомоги варто розглянути питання про укладання декларації з сімейним лікарем в ЦПМСД міста.

Довідка:

Графік роботи ЦПМСД:

  • робочі дні з 9:00 до 18:00,
  • вихідні дні з 9:00 до 16:00.

У неробочий для ЦПМСД час пацієнти можуть звернутись у приймальні відділення закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin