Вінницькі психологи відвідують заклади, де перебувають переселенці і надають їм кваліфіковану допомогу

З початку повномасштабної війни росії проти України у Вінниці надають психологічну допомогу вінничанам та людям, які евакуюються з регіонів України, де ведуться активні бойові дії.

Фахівці продовжують надавати термінову психологічну допомогу людям, які втекли від обстрілів та бомбардувань. Вінницький міський центр соціальних служб спільно з Психологічною кризовою службою у Вінницькій області створили групу для надання психологічної допомоги. До її складу увійшли 28 психологів міста, а нещодавно до роботи долучились спеціалісти, які прибули до Вінницької громади з територій, які потерпають від бойових дій.

«Наші фахівці 24/7 надають фахову психологічну допомогу людям, які прибувають з постраждалих регіонів. Така допомога для них дуже важлива. Адже люди, які змушені покидати свої домівки та втікати від страшної війни, переживають стрес та тривогу. І навіть якщо вони не були безпосередніми свідками обстрілів, вибухів, руйнації, сам по собі переїзд у нове незнайоме місце стає для них психологічною травмою. Найголовніше, чим ми можемо допомогти – це надати їм першу психологічну допомогу», – зазначає директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Цілодобово спеціалісти приймають дзвінки, які надходять на «гарячу лінію» та на особисті телефони фахівців. Крім того, продовжують надавати психологічні консультації переселенцям і на вокзалі.

«Також психологи Центру та психологи-волонтери відвідують заклади, де перебувають люди, які покинули місця проведення бойових дій. Фахівці надають їм кваліфіковану екстрену психологічну допомогу – проводять роботу не лише з дорослими, а й з дітьми. Спеціалісти заспокоюють людей, надають рекомендації, як утримати психічну рівновагу. Здебільшого переселенці звертаються з проблемою, як побороти страх та тривогу. З метою поліпшення психоемоційного стану, спеціалісти проводять індивідуальні та групові консультування», – розповідає практичний психолог Вінницького міського центру соціальних служб Людмила Радіонова.

Людмила Радіонова додає, що між чергуваннями, психологи підвищують рівень своїх знань: регулярно проходять курси, тренінги та супервізійні зустрічі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin