Квітники у патріотичних кольорах. У Вінниці мають висадити понад 3 000 квітів За інформацією ВМР

Сьогодні, 13 травня, у Вінницькій МТГ почали прикрашати квітами одразу дві локації – площу Героїв Майдану та Замкову гору. Понад три тисячі бегоній, тагетисів та агератумів у кольорах українського стяга та народної вишивки висаджують працівники “Вінницязеленбуду”.

“На площі Героїв Майдану ми вирішили оформити клумбу у вигляді вишиванки. Там висадили 1100 альтернатер та бегоній різних кольорів – білі, рожеві та червоні”, – розповіла заступниця директора з агротехнічних питань “Вінницязеленбуду” Тетяна Прибиш.

За її словами, ці квіти не потребують додаткового догляду – вони адаптовані до наших кліматичних умов. “Ці квіти не примхливі. Звісно, потрібно вчасно їх поливати, прополювати. Вони повинні квітнути аж до вересня”, – пояснює Тетяна Прибиш.

Окрім того, сьогодні ведуть підготовчі роботи перед висадкою квітів і на Замковій горі. Там планують висадити квіти синього та жовтого кольорів.

“Вже закінчуємо знімати дернину, робимо розбивку грунту і почнемо висаджувати квіти. Загальна кількість квітів перевищує 2500”, – додає Тетяна Прибиш.

Фахівці підприємства формують дизайн для кожного квітника. Втім, у «Вінницязеленбуді» зізнаються, що цьогоріч відмовилися від запланованого та оформили клумби в місті у патріотичній тематиці.

“Дизайн був дещо змінений у зв”язку зі страшними подіями в Україні. Через війну вирішили не витрачати кошти на закупівлю квітів, все зробили власними силами, – розповідає Тетяна Прибиш. – Ми збирали ще восени насіння, потім його засіяли, чекали, щоб проросло. А ось такі квіти, як бегонію та альтернатеру розмножували вегетативним способом. Таким чином отримали необхідну кількість квітів”.

Найближчим часом планують висадити квіти поблизу Будинку офіцерів та на Майдані Незалежності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin