Сьогодні українці відзначають Міжнародний день вишиванки

Сьогодні, 19 травня, українці відзначають Міжнародний день вишиванки. Привітання з нагоди особливої події для українського народу Вінницький міський голова Сергій Моргунов опублікував на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі.

Зокрема, згадуючи значення вишивки, очільник зазначив, що де б не були українці, вони пов”язані ниточками любові до рідної землі, а у кожному з них назавжди зашитий генетичний код нації.

“Саме тому вишиванка для нас не просто особливий одяг, традиція, символ, – це наш споконвічній оберіг, це наша духовна броня”, – звернувся до вінничан міський голова.

Сергій Моргунов відзначив, що кожному регіону України притаманний свій унікальний візерунок, але у всіх є спільна риса – усі вони про життя, віру, свободу. І про перемогу добра над злом.

“І нехай цей сакральний захист століть оберігатиме наших воїнів, кожну родину, нашу рідну Вінницю і Україну!” – наголосив очільник громади.

Також сьогодні у світі відзначають День сімейного лікаря. Вінницький міський голова звернувся до медиків з нагоди професійного свята та подякував їм за клопітку працю.

“Вам довіряють – і не тільки тому, що ви професіонали своєї справи. Ви вмієте слухати і головне – чути своїх пацієнтів, вмієте підтримати і порадити. І попри будь-які виклики залишаєтесь вірними покликанню – допомагати людям, – звернувся Сергій Моргунов та додав: – Нехай добро вертається вам сторицею!”

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin