У Вінниці пройшов 8 фестиваль «VinBookFest»

Упродовж 3-х днів, а саме з 20 по 22 травня, у нашому місті проходив VІІІ фестиваль «VinBookFest», організований Вінницькою міською централізованою бібліотечною системою спільно з ГО «Культурний Всесвіт» та БФ «Відкрита книга». Мета фестивалю цьогоріч, як і в минулі роки, залишилась незмінною – це популяризація української книги та сприяння культурному розвитку міста. У зв”язку з воєнним станом захід був не настільки масовим і, з міркувань безпеки, проходив не просто неба, а в захищених локаціях. Особливістю 8-го фестивалю стала і можливість інтеграції дітей та дорослих, які переїхали з інших регіонів України, до літературного життя Вінниччини.

«Програма фестивалю була дуже насиченою. Гарним сюрпризом до його початку стала онлайн-зустріч на платформі Zoom «Україна-Німеччина: читання зближує» з сучасним німецьким письменником Юргеном Баншерусом, яку допоміг організувати наш партнер Goethe Institut Ukraine з нагоди святкування Дня Європи в Україні. Пізніше у кінотеатрі «Родина» глядачам презентували літературно-мистецький проєкт «Під спалахи сирен та блискавиць». Тематика цього проєкту – протистояння українців російському агресору», – розповіла Тетяна Верещак, в.о. директора ЗК «Вінницька централізована бібліотечна система».

Другий та третій день фестивалю пройшли на базі міської бібліотеки-філії №1 (проспект М. Коцюбинського, 49). Там проходив дводенний ярмарок «Новинки книжкового двору», де були представлені книги від різних видавництв.

21 травня відбулися презентації книги «AVE VINNYTSIA» відомого архітектора Юрія Плясовиці та проєкту «Вінницький пазл: історія мікрорайонів Вінниці», який представив кандидат історичних наук, заступник директора Музею Вінниці з виставкової роботи Євгеній Сафар’янс. На завершення 2-го дня фестивалю відбувся традиційний поетичний батл.

Третій день фестивалю, незважаючи на прохолодну погоду, був теплим та сонячним від дитячих посмішок та радісних оченят. Протягом дня відбувалися творчі зустрічі з вінницькими письменницями Тамарою Артем’євою, Оленою Вітенко, Іриною Василевською та презентації їхніх книг. Також діти брали участь у майстер-класах, отримали у подарунок солодощі та сувеніри на згадку про
фестиваль. Дорослі ж відвідувачі «VinBookFest» мали можливість придбати нову книгу та були глядачами проєкту «Вільний мікрофон». Чудовим доповненням фестивалю стали тематичні фотозони.

Усі заходи транслювалися на сторінці фестивалю у Facebook https://www.facebook.com/VINBOOKFEST

«Три дні промайнули у позитивній, домашній атмосфері. Дякуємо усім, хто розділив їх із нами!» – каже Тетяна Верещак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin