Сергій Моргунов: «Перехрестя Оводова-Коріатовичів стане безпечнішим та інклюзивним» ВМР

З наступного тижня розпочнеться реконструкція перехрестя біля Староміського мосту. Це один з найважливіших транспортних вузлів міста і один з найбільш завантажених. Мета капітального ремонту – зробити розв’язку більш безпечною для всіх учасників руху. Хоч війна і внесла корективи у міські плани, місто відновлює інфраструктурні проєкти там, де це найбільш необхідно. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук та у телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов.

Рік тому на перехресті Оводова-Коріатовичів у тестовому режимі запустили нову схему організації руху – по колу. Саморегульовану кругову розв”язку на перехресті спершу змоделювали. Зробили це фахівці компанії «Урбан Прогрес» на замовлення Агенції просторового розвитку. Результати моделювання показали, що круговий рух потенційно дозволяє покращити пропускну здатність перехрестя у порівнянні зі світлофорним регулюванням.

«Припущення підтвердились на практиці. Після тестування кругового руху 70% опитаних автомобілістів відзначили зменшення заторів. Те, що загалом стало безпечніше, вказали більшість і водіїв, і пішоходів. Підтримали влаштування кругового руху і водії муніципального транспорту, які працюють на маршрутах, що проходять через це перехрестя», – повідомляє міський голова.

У цілому рух тут став більш динамічним, підсумували спеціалісти з транспортного планування. Тому запропонували проєкт реконструкції ділянки з розширенням та влаштуванням острівців безпеки. Основна мета – зробити перехрестя зручнішим, підвищити безпеку руху, покращити взаємну видимість водіїв і пішоходів.

Що передбачає капітальний ремонт:

  • оновлення проїзної частини та тротуарів;
  • перекладка інженерних мереж;
  • влаштування нового освітлення;
  • перенесення павільйонів на зупинках громадського транспорту;
  • облаштування нових пішохідних переходів;
  • використання тактильної плитки на зупинках та «зебрах»;
  • пониження бордюрів та пандуси;
  • встановлення острівців безпеки;
  • озеленення, висадку нових дерев.

«Завдання непросте – впоратись з реконструкцією у стислі терміни, аби мінімізувати незручності для містян. Наші вимоги до підрядника – швидкість та якість. Роботи на перехресті розпочнуться з наступного тижня», – говорить Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin