У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва вчергове відбувся цикл онлайн зустрічей присвячений емоційному спілкуванню

Двічі на тиждень у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва проводять цикл онлайн зустрічей із психологом. Минулий тиждень був присвячений емоційному спілкуванню на тему: “Як я долаю гнів”.

Зустрічі є безкоштовними і проводяться як для вінничан, так і для вимушених переселенців шкільного віку.

«В залежності від віку дітей ми організовуємо зустріч і підбираємо ті заняття, які імпонують певній віковій категорії. З меншими дітьми ми малюємо та в ігровому форматі ділимось власними відчуттями. Зі старшими дітьми ми обговорюємо те, як навчитись розуміти свої емоції, як зрозуміло про них говорити, щоб бути почутим. Тренуємо “я-висловлювання”, “ти-висловлювання” та пропрацьовуємо їх особисто», – розповідає практичний психолог Наталя Малогулко.

Під час занять діти розбирають для чого потрібні почуття та емоції, і на власних прикладах розповідають про те, наскільки вони мінливі, особливо зараз в часи війни. Також кожен учасник зустрічі висловлює власну думку стосовно термінів “почуття” та “співчуття”, адже їх значення впливає на нашу свідомість.

«На наших зустрічах ми пояснюємо, шукаємо спільне та відмінне між такими поняттями як гнів, злість, агресія та лють, проходимо цікавий тест для кращого розуміння своєї особистості, практикуємо вправи для проживання цих емоцій, та вчимось робити висновки, керувати власними емоціями, шукати вихід із складних ситуацій, залучаючи при цьому спокій та рівновагу», – додає Наталя Малогулко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin