“Зіграти в шахи з чемпіоном”: у Вінниці пройшов спортивний захід на підтримку ЗСУ

1578 гривень за дві години зібрав на підтримку ЗСУ п’ятирічний Артем Кучер, граючи з вінничанами у шахи просто неба. Спортивний захід пройшов учора на площі Костянтина Могилка.

Хлопчик — чемпіон меморіалу Олексія Бутовського. Має другий розряд. Грою у шахмати займається дев’ять місяців, розповіла мама Ольга Кучер.

“Ми додому купили настільну гру у шахмати. Він дуже швидко її засвоїв і вирішив далі продовжувати займатися професійно і з вересня місяця займається в ДЮСШ №6”, — розповідає мама Артема.

Каже, про те, що захисникам потрібна підтримка, Артем знає не з чуток: його дядько Олександр воює на передовій. Нещодавно отримав поранення. Хлопчик бійця провідував у лікарні.

Аби Артем зіграв у шахи з вінничанами та зібрав гроші для військових — спільна ініціатива батьків та спортивної школи, каже тренер ДЮСШ №6 Михайло Шафір. Ідею ж, розповідає, запозичив у Луцьку.

Там з містянами грав восьмирічний шахіст.

“Артем нещодавно виграв меморіал Олексія Бутовського, де грали діти з різними розрядами. 

Хоч він маленький, але має перемоги на своєму рахунку, і цікаво взагалі, щоб маленькі діти грали.

Дитина цікавиться шахами, йому немає різниці з дорослими грати чи з дітьми. У нього великі перспективи”, — каже Михайло Шафір.

Однією з перших зіграла з Артемом дев’ятирічна Анна Власенко. Дівчинка з п’яти років займається шахами. Втім вона, швидше за все, гравець-аматор, розповідає бабуся Лариса Нагорна. Артемові дівчинка програла.

А ось переміг хлопчика дев’ятирічний Даніїл Братанов. Шахами у ДЮСШ №6 займається чотири роки, має перший розряд. Артем Кучер грав як з дітьми, так і з дорослими суперниками.

Серед них — Олексій Сотуленко. Чоловік виграв. Колись, розповідає, займався шахами та мав перший розряд. З Артемом сподобалося грати.

“Гарний суперник, скоро матиме перший розряд”, — каже Олексій Сотуленко.

Переможеним та переможцям юний чемпіон вручав символічні призи. Серед них — магніт, значок, шахова дошка, щоденник, книга. Деякі вінничани просто кидали гроші у скриньку.

За словами тренера Михайла Шафіра, зібрані гроші підуть або в благодійний фонд “Повернись живим”, або віддадуть СУВІАТО (Спілка Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій), з якими вже співпрацювали.

Проводити такі спортивні заходи планують і надалі, каже тренер.

До них, зокрема, планують долучити чинного віце-чемпіона України зі швидких шахів серед дітей до восьми років Юрія Перепелицю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin