Вінничанин-сумоїст Важа Даіаурі став чемпіоном у середній вазі на Всесвітніх іграх-2022

«Підготовка до змагань – це завжди важко, а коли у твоїй країні йде війна – це ще важче. Було дуже непросто готуватись до Всесвітніх ігор, до того ще й відчувався психологічний тиск. Тому, ця перемога далась мені вдвічі важче. Мій шлях до золотої нагороди був сповнений різних перешкод, але перемога від цього ще більш приємна. Фінальна зустріч із японцем була напруженою, втім, я зібрався із силами та довів сутичку до переможного кінця», – говорить переможець Важа Даіаурі.

«Наш вінничанин-сумоїст прославив Україну на увесь світ. Спортсмен у жорсткій боротьбі обійшов суперників й достойно представив свою країну на міжнародній арені. Він цілеспрямовано готувався до цих ігор, крок за кроком, долаючи усі перешкоди, й за це був винагороджений», – зазначає голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Нагадаємо, займатись сумо хлопець почав із п’ятирічного віку, він вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №5. Тренує сумоїста його батько, Заслужений тренер України Важа Даіаурі.

Важа молодший – неодноразовий чемпіон Світу та Європи. За свою спортивну кар’єру здобув звання Заслуженого Майстра спорту з сумо та звання Майстра спорту з вільної боротьби, а відтепер отримав ще й звання Чемпіона на Всесвітніх іграх із сумо в середній вазі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin