Сергій Моргунов привітав військових з Днем Повітряних Сил ЗСУ

Сьогодні в Україні відзначають день Повітряних Сил Збройних Сил України. Свято встановлено згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року у першу неділю серпня. Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці та у телеграм-каналі подякував військовим за захист неба та побажав якнайшвидшої Перемоги.

Очільник міста зауважив, що військові Повітряних Сил ЗСУ як сучасні атланти – тримають українське небо.

«Мужні, високопрофесійні, надійні – на вас покладається сьогодні кожна українська родина. Головне, щоб наші соколи поверталися після кожного вильоту. А пам”ять про Героїв, які віддали життя за рідну землю, житиме завжди у наших серцях і буде святою для усіх наступних поколінь», – зазначив Сергій Моргунов.

Міський голова наголосив, що незламність Повітряних Сил наближає Велику Перемогу – наш дух свободи незнищенний, як і МіГ-21 на площі Перемоги.

«Віримо у наші Збройні Сили, знаємо, що українців не здолати! Нехай бережуть вас небесні охоронці! Слава Повітряним Силам ЗСУ!» – каже Сергій Моргунов.

Довідка:

Повітряні Сили Збройних Сил України – вид збройних сил у складі Збройних Сил України. Із встановленням Дня Повітряних Сил Збройних Сил України було скасовано День військ протиповітряної оборони. Це пов”язано з тим, що у 2004-му році в ході об”єднання Військ протиповітряної оборони та Військово-повітряних сил були утворені сучасні Повітряні Сили України.

До складу Повітряних Сил входять бомбардувальна, винищувальна, штурмова, розвідувальна, транспортна авіація та зенітні, ракетні та радіотехнічні війська. Також у складі Повітряних Сил є окремі військові частини і підрозділи спеціальних військ, це — розвідувальні, інженерні, радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту, зв’язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення, радіоелектронної боротьби, метеорологічного забезпечення, частини матеріально-технічного і медичного забезпечення та інші.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin