«Більше десятка міжнародних організацій долучились до допомоги переселенцям, які зупинились у Вінницькій громаді» – Сергій Моргунов

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що з перших днів війни 11 міжнародних організацій активно долучились до допомоги переселенцям, які зупинились у нашій громаді.

«Фактично на сьогоднішній день майже 42 тисячі переселенців з різних регіонів України знаходяться у нашому місті. Очікуємо ще людей з Донецької області, оскільки там оголошено про евакуацію. Я вважаю, що велика робота була зроблена місцевими і регіональними органами влади, міжнародними організаціями, щоб забезпечити найнеобхіднішим людей, які постраждали від війни. Приблизно 11 різних міжнародних організацій долучились тією чи іншою мірою до допомоги внутрішньо переміщеним особам, які зупинились у Вінницькій громаді. Наприклад, продовольча місія ООН вперше в Україні саме на Вінниччині видавала грошову допомогу для всіх переселенців. Це достатньо серйозна підтримка. І багато інших організацій і фондів з різних куточків світу підставили своє плече допомоги у такий складний час. Крім того, на місці ми налагодили роботу через наш Міжрегіональний гуманітарний штаб: надали 32 тисячі продуктових наборів і різної допомоги в різних об’ємах», – наголосив Сергій Моргунов.

З початку квітня у Вінниці почала працювати Всесвітня продовольча програма ООН в Україні. Для внутрішньо переміщених осіб передбачена фінансова допомога – 2220 грн у місяць на одну людину. Максимальний обсяг допомоги на одну сім”ю складає 6600 грн https://cutt.ly/uXePPOJ. Крім того, грошова допомога для переселенців передбачена і від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Мова йде виплату грошової допомоги в розмірі 2220 грн на одну людину українцям, які покинули свої домівки через війну. Допомога виплачувалась впродовж трьох місяців.

Фінансову програму для підтримки українських сімей із дітьми, які постраждали від війни, запустила і команда ЮНІСЕФ. Сума грошової допомоги на місяць складає 2 220 грн на кожного члена сім”ї, але не більше як на п”ятьох осіб. Крім того, Фонд передав набори для дітей та гігієнічні набори для сімей внутрішньо переміщених осіб https://cutt.ly/7XePDKo.

До надання допомоги внутрішньо переміщеним особам долучився і Міжнародний Комітет Червоного Христа. Місцеве представництво надало продукти харчування, засоби гігієни, дитячі речі. Також наприкінці травня у Центри розміщення ВПО прибула побутова техніка: морозильні камери, пральні машини, електрочайники, преси для сушіння білизни, мікрохвильовки та посуд https://cutt.ly/yXePJIF.

Французька міжнародна гуманітарна організація «ACTED» теж підставила своє плече підтримки Вінниці. Лікарня швидкої медичної допомоги отримала благодійну допомогу у вигляді медикаментів, багатофункціональних ліжок, матраців та засобів реабілітації. Таким чином гуманітарна організація «ACTED» вирішила допомогти вінничанам, які постраждали внаслідок теракту 14 липня https://cutt.ly/MXePLBa. Крім того, французькі партнери надають допомогу сім’ям, в яких хтось загинув або зазнав поранень внаслідок російських ракетних ударів 14 липня. Мова йде про разову грошову виплату у сумі 6660 грн. Допомога виплачується на кожного представника родини за їхньою згодою https://cutt.ly/2XePC7s.

Нещодавно Американська організація GEM у співпраці з ГО «Якість життя» передала у Вінницю 11 тонн гуманітарного вантажу. У пакунках найнеобхідніше для переселенців – вологі серветки, санітайзери, футболки, набори постільної білизни, подушки, шкарпетки, побутова хімія та продукти харчування https://cutt.ly/iXePNFp. Крім того, на наступний день після влучання російської ракети у середмістя Вінниці, представники американської міжнародної організації «Global Empowerment Mission» передали продукти та гігієнічні набори людям з постраждалих будинків. Опрацьовується питання й щодо виділення цією організацією ресурсів на 150 вікон, які встановлять у пошкоджені будинки https://cutt.ly/xXeP7ft.

Ще з весни Міжнародна організація з питань міграції в Україні надає допомогу вінничанам та переселенцям. Організація допомагає Вінниччині реагувати на нагальні потреби внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, надає громадам і центрам розміщення ВПО непродовольчі товари, пральні машинки і сушарки, кухонні набори, засоби гігієни, здійснює ремонти колективних центрів та покращує санітарні умови. Крім того, організація долучилась і до допомоги вінничанам, які постраждали внаслідок теракту на площі Перемоги: для міста виділили брезент, фанеру та гвіздки, щоб закрити вибиті вікна та двері у постраждалих будівлях https://cutt.ly/cXeAqjT.

З початку війни місто заручилось підтримкою і Міжнародною некомерційною неурядовою християнською організацією MEDAIR, штаб-квартира якої розташована у Швейцарії. Вони передали кілька гуманітарних вантажів, у яких найнеобхідніше для переселенців: засоби гігієни, пральні порошки, мийні засоби, кухонні набори, комплекти постільної білизни, ковдри, розкладачки тощо. Також представництво реалізовує проєкти з ремонту гуртожитків, де розмістили ВПО.

Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (ШАРС) за підтримки Посольства Швейцарії в Україні закупила для потреб громади понад 1000 тонн продуктів: цукру, борошна, кукурудзяної крупи, соняшникової олії тощо. А Благодійна організація «Благодійний фонд підтримки професійно-технічної освіти» передала морозильні скрині, холодильники, мікрохвильові печі, електричні плитки, чайники-термоси, праски та обігрівачі.

Незалежна міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» (Medecins Sans Frontieres-Holland) придбала пароконвектомат, пральні машини, подушки, гігієнічні набори у Центри розміщення ВПО.
Також до допомоги внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток у Вінниці, долучились і Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN), Міжнародна організація inter-SOS та Міжнародний благодійний фонд «Руки друзів».

Європейська асоціація «Італія-Україна-Майдан» передала планшети дітям з сімей внутрішньо переміщених осіб, що нині проживають у Вінниці. Планшети знадобляться дітям для дистанційного навчання в умовах війни https://cutt.ly/PXeAiHL.

Німецьке товариство GIZ надало фінансову підтримку Вінниці на ремонт приміщення для внутрішніх переселенців. У одному з гуртожитків ремонтують 12 кімнат. Капітально відремонтують і дах гуртожитку, душові, гігієнічні кімнати, кухню https://cutt.ly/gXeAaZw.

А наприкінці червня Вінниця отримала подарунок до Дня медика з Бельгії – повністю укомплектований реанімобіль з сучасним обладнанням. «Швидка» найвищого класу С на базі Renault Traffic приїхала до Вінниці завдяки бельгійській ініціативі BEforUkraine та волонтерському центру «Милосердя та здоров’я» https://cutt.ly/mXeAf6H.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin