«Ніч у суді»: на завтрашній ранок суд готує вирок у справі про бійку між двома депутатками Вінницької міськради (ФОТО)

Сьогодні Вінницький міський суд мав нарешті «поставити крапку» у справі про конфлікт між двома депутатками міської ради у стінах мерії у квітні 2017 року. Нагадаємо, тоді Наталія Панчук звинуватила Ганну Давиденко у тому, що та нанесла їй «умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності». Саме так звучить частина 2 статті 125 Кримінального кодексу, яку інкримінують Ганні Давиденко. Хоча остання стверджує, що все було навпаки…

Засідання суду, яке мало бути фінальним у цій справі, тривало близько 5 хвилин: з’ясували лише, що не прийшов представник потерпілої, та усі погодились, що справу можна розглядати й без нього.

Потім до заключного слова одразу ж запросили підсудну. Насамперед Ганна Давиденко звернула увагу суду на велику кількість журналістів у залі та на те, що «всі в очікуванні цього вироку». І акцентувала: справа проти неї – «політична».

«Насправді, це є політична справа і, хотіли б ви того чи ні, ви є учасниками цієї політичної справи», – сказала пані Ганна, звертаючись до суду.

Надій на справедливість, каже, вона немає жодних, але будь-яке рішення суду прийме достойно:

«Я не визнаю свою вину за частиною 2 статті 125 ККУ – однозначно. Я – невинна. Я під час виконання своїх обов’язків депутата Вінницької міської ради постраждала. І за свою позицію, політичну, зокрема, я вже більше двох років піддаюся гонінням».

«Суд виходить в нарадчу кімнату, завтра о 9-й годині буде оголошено вирок», – коротко резюмував суддя Руслан Каленяк.

До речі, перебувати у нарадчій кімнаті суддя зобов’язаний аж до ухвалення рішення безперервно. Тому й жартували дехто із присутніх у залі, що вирок Ганні Давиденко писатимуть всю ніч… Але з’ясувалось, що, за законом, «суд вправі перервати нараду лише для відпочинку з настанням нічного часу». Тобто на сон суддя, все ж має право. Якщо, звісно, не захоче присвятити ніч перегляду матеріалів цієї колись «гучної» справи.   

Потерпіла ж була небагатослівною ні в судовій залі, ні потім в коридорі суду. Сказала лише, що розраховує на справедливе рішення:

«Справедливе – це таке, яке ухвалить суд, а суд у нас – самий справедливий. Всі питання вирішуються в суді».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin