Прибрали, залили підлогу – жителі вінницької багатоповерхівки на вул. Янгеля покращують своє укриття Новина взята з Вінницької міської ради

Організувати людей вдалось пану Олександру Пятих – відповідальному по будинку. З 2014 року він займає цю посаду, і з тих пір будинок та прилегла до нього територія змінились лише в кращу сторону. За програмою співфінансування було встановлено пластикові вікна у під’їзді, замінено покрівлю будинку, встановленні датчики освітлення, замінено труби у підвалі, тощо. А з початком війни люди почали облаштовувати укриття.

«Я сам військовий, тому дуже добре розумію, що таке війна, – каже пан Олександр. – Ми надихнулись прикладом жителів будинку по вулиці Стельмаха, де вони організувались та облаштували своє підвальне приміщення на умовах співфінансування. Тому і прийняли рішення привести в порядок свій підвал».

Організувавшись, жителі будинку власноруч навели порядок та демонтували кладові приміщення підвалу. З стяжкою підлоги мешканцям допоміг депутат Вінницької міської ради Петро Бабій.

«Спочатку ми хотіли просто засипати підлогу, але Петро Валерійович наполіг на тому, щоб зробити якісно і залити її бетоном, – каже Олександр Пятих. – Він за власні кошти організував доставку матеріалів та робочу бригаду і за це ми всі йому дуже вдячні».

Також варто зазначити, що нещодавно Фонд громади «Подільська громада» анонсував проєкт «Укриття для життя», і мешканці цього будинку отримають фінансування у розмірі 10 тисяч гривень на облаштування укриття у підвальному приміщені.

«За виділенні кошти ми побілимо та пофарбуємо стіни, а з палетів зробимо меблі, проведемо освітлення, – каже Олександр Пятих. – Поки триває війна, ми будемо використовувати це приміщення як укриття, але в планах – зробити щось для людей. Як тільки закінчиться війна, ми будемо думати що там можна організувати».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin