У Вінниці успішно завершився другий потік мовних курсів “Вільна українська” Першоджерело: Вінницька міська рада

Днями у Вінниці завершився вже другий потік курсів розмовної української мови. Наостанок “випускники” десятьох груп отримали символічні сертифікати про участь у проєкті.

На заняттях вони мали змогу поліпшити розмовну українську, вдосконалити грамотність та навчитися використовувати нашу наймилозвучнішу мову у повсякденному житті. До того ж, такий досвід виявився цінним і для вчителів, які стали модераторами курсів.

“Щиро дякуємо вчителям за знання, котрі ми отримали протягом курсу “Вільна українська”, а також за наполегливість, людяність, натхнення і професіоналізм. За те, що оселили в нас, дуже незвичних учнях, впевненість, любов до мови та бажання навчатися”, – каже одна з учасниць курсів Неля.

Загалом за три місяці у два етапи до курсів доєдналися майже 400 учасників, близько половини з них – вимушені переселенці із Харківської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської, Київської, Чернігівської, Миколаївської та інших областей України.

Менторами на заняттях стали понад 100 вчителів закладів загальної середньої освіти Вінницької громади. Мовні курси викликали шалений попит як серед дорослих, так і серед дітей з-поміж вінничан та внутрішньо переміщених осіб. Їх проводили на базі 13 комунальних закладів міста.

Анонси про подальші проєкти з”являться на офіційних ресурсах міської ради.

Нагадаємо, проєкт “Вільна українська” реалізовувався Вінницькою міською радою з ініціативи міського голови та у співпраці з Всеукраїнською ініціативою “Навчай українською”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin