Цьогоріч з нагоди відзначення Першого дзвоника учні, вихованці та їх батьки переадресували свої вітання тим, хто сьогодні потребує допомоги

Цьогоріч з нагоди відзначення Першого дзвоника замість звичного святкування педагоги закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, а також учні, вихованці та їх батьки переадресували свої вітання тим, хто сьогодні потребує допомоги.

Так, упродовж 01-02 вересня в рамках загальноміського проєкту «Освітня родина: допомагаємо – перемагаємо!» заклади освіти організували проведення благодійних акцій зі збору допомоги Збройним силам України, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та всім, хто опинився у складних життєвих обставинах і потребує підтримки.

У межах акцій діти виготовляли патріотичні обереги, малювали малюнки, влаштовували благодійні аукціони, ярмарки, батьки та педагоги вкотре об’єдналися в плетінні маскувальних сіток для українських захисників. У підсумку було зібрано також продукти харчування, смаколики, кошти та канцелярське приладдя, які на розсуд адміністрацій закладів через благодійні організації та волонтерські центри направили в певні підрозділи ЗСУ, центри розміщення ВПО, в окремі сім’ї, інтернати тощо.

«Такі ініціативи є дуже важливими, адже ми не тільки гуртуємо підростаюче покоління, батьків та педагогів у патріотизмі й благочинстві, а й у такий спосіб нагадуємо суспільству, що кожна маленька допомога – це великий внесок у Перемогу», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Інформацію про результати проведених акцій можна переглянути під єдиним хештегом #Освітня_родина_допомагаємо_перемагаємо .

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin