Німецьке місто Карлсруе надасть Вінниці генератори та намети для обігріву – Сергій Моргунов

Майбутній побратим Вінниці, німецьке місто Карлсруе, планує надати Вінниці генератори потужністю 10 кВт та намети для обігріву. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов у своєму телеграм-каналі. Він додав, що домовленість була обговорена з обербургомістром міста Франком Ментрупом у рамках німецько-української конференції «Партнерства задля відбудови та розвитку», яка відбулась в середині жовтня у місті Аугсбург.

«Така допомога дозволить розгорнути у Вінниці додаткові муніципальні пункти обігріву взимку, у випадку надзвичайної ситуації, яка може виникнути через атаки росії на інфраструктурні об”єкти”, – зазначає Сергій Моргунов.

Зазначимо, що у Вінниці продовжують облаштовувати мережу муніципальних пунктів обігріву та пунктів приготування їжі. Їх створюють у міських бібліотеках, підліткових клубах та школах, аби діти та люди похилого віку мали можливість зігрітися у разі перебоїв з тепло – чи електропостачанням.

Як повідомили в муніципалітеті Карлсруе, місто готове задовольнити запит на двошарові намети та дизельні генератори разом з іншими містами-партнерами Вінниці.

«Ця допомога може бути досить відчутною і могла б бути розподілена за потребами по всьому місту, – зазначили у німецькому муніципалітеті.

В громаді уже оголосили про акцію на підтримку Вінниці та збір на відповідне обладнання під гаслом «Карлсруе допомагає».

Крім того, за словами Вінницького міського голови, в ході двогодинної розмови представники обох міст проговорили й інші напрямки співпраці. Зокрема, студентські обміни, стажування фахівців, вивчення успішних муніципальних практик, зокрема з міського планування та просторового розвитку, а також організацію виступів наших творчих колективів у майбутньому місті-побратимі.
Фактично узгодили і текст Угоди про побратимство, яку планують підписати весною наступного року.

Комунікація між обома містами розпочалась з ініціативи представників муніципалітету німецького міста Карлсруе, які виявили бажання налагодити побратимські зв’язки з Вінницькою міською територіальною громадою. А 30 вересня, на сесії Вінницької міської ради, прийнято рішення про розвиток міжнародної співпраці з містом Карлсруе.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin