«Ми разом у боротьбі за теперішнє і майбутнє»: Сергій Моргунов привітав Вінницьку громаду із Днем Соборності

Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День Соборності — державне свято, встановлене на честь проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у 1919 році. Вітаючи громаду, міський голова Сергій Моргунов зазначив, що «такими згуртованими і соборними, як сьогодні, українці не були, мабуть, ніколи».

За його словами, наша єдність міцна пам”яттю про минуле і загартовується зараз — у запеклій боротьбі за право жити в своїй державі — соборній і незалежній, — про яку українці мріяли завжди.

«22 січня 1919 року для нас не просто дата в історичному календарі, адже ми добре знаємо ціну соборності. Як і сто років тому, коли приймалось доленосне рішення про злуку УНР і ЗУНР, Україна знову змушена відбиватися від ворога», – написав на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі очільник громади.

Він зазначив, що сьогодні українці єдині у своєму прагненні Перемоги, сильні духом та взаємопідтримкою.

«Соборність для нас сьогодні — це повернути всі території, возз’єднати розлучені сім”ї і разом відновлювати рідну країну.
Соборність означає нашу духовну близькість — коли ми віримо один одному і підтримуємо один одного.
Коли у ланцюги соборності — від Сходу до Заходу — перетворились волонтерські маршрути.
Коли ті, хто живе на Заході, відчинили свої двері тим, хто був вимушений тікати зі Сходу, — і відкрили один одному серця.
Коли в окопах немає різниці — звідки ти: зі Львова чи Донецька, бо мета спільна — Перемога!
Ми разом у боротьбі за теперішнє і майбутнє. І більше ніколи нікому не дозволимо нас ділити.
Коли ми пліч-о-пліч боремось на всіх фронтах, коли разом переживаємо кожен день, коли разом сумуємо і радіємо — ми стаємо ще більш згуртованими. Ми непереможні, бо єдині.
Україна соборна. Разом до Перемоги!» — написав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin