Чергову партію подарунків та гумдопомоги доставили вінничани в деокуповану Балаклію

Серед них індивідуальні бокси для дітей, велосипеди, мобільні телефони, куртки, генератори та музичні інструменти.

Про це повідомляє телеканал ВІТА.

Координатори Гумштабу та депутати Вінницької міськради зустрілись із начальником Балаклійської міської військової адміністрації. Разом вони оглянули ті будинки, які вже почали відновлювати коштом Вінницької громади. Адже раніше з бюджету нашої громади було виділено 10 млн на відновлення Балаклії. 

Вже відновила роботу міська лікарня. Не в повному обсязі, але вже розпочались роботи у багатоквартирних будинках. Завдяки допомозі вінничан сьогодні відбудовують п’ять таких будинків, – каже начальник міської військової адміністрації Віталій Карабанов.

Скільки знадобиться коштів для відбудови підрахувати важко. І вже зрозуміло, що самотужки місту не впоратись. Тож однією з перших Балаклії підставила плече підтримки Вінниця. Наші депутати проголосували за виділення 10 мільйонів гривень на відновлення будинків.

Як тривають ці роботи вінницька делегація побачила на власні очі.

Місцева влада визначила п’ять будинків, які найбільше постраждали. Виконані проєкти, здійснена експертиза для їх відновлення. Там де приміщення найбільше постраждали треба відновити стіни та перекриття, щоб люди могли сюди повернутись, – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира.

Вже традиційно команда «вінницьких», до якої входять волонтери “Подільської громади”, “Шахіна”, “Гармонії”, громадської організації “Піч”, координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та вінницькі артисти, навідується у Балаклію не з порожніми руками. Привезли все, що наразі потребують люди, які тут продовжують жити. 

Вінницька міська рада передала автобус, який нам передало місто-побратим Кельце, він вже курсує, люди задоволені, – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Ковальчук.

Проблема з опаленням в Балаклії досі стоїть гостро. Щоб забезпечити резервне живлення, для котельні наше місто передало Балаклії потужний генератор.

Та гріє мешканців де окупованого міста не лише опалення, а й підтримка українців. Цього разу  балаклійська малеча після візиту вінницької команди понесла додому пакунки з подарунками. Зокрема, іграшки, одяг, солодощі, гаджети та велосипеди. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin