Вінничани можуть безоплатно обміняти старі лампи розжарювання на енергоощадні LED-лампи

Сьогодні, 30 січня, в Україні стартувала програма, у межах якої повнолітні громадяни можуть безоплатно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старим лампочкам розжарювання.

Програма реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації та Укрпоштою за підтримки Європейського Союзу. Вона має на меті зменшити навантаження на енергосистему в пікові години.

Обмін лампочок буде відбуватись у два способи – з попереднім замовленням і без нього. Попередньо замовити лампи можна через застосунок Дія. У такому випадку вони гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях Укрпошти п’ять робочих днів після отримання підтвердження з мобільного застосунку Дія. Якщо з якихось причин замовник не обміняє лампи, заява анулюється.

Для того, аби подати заяву на обмін лампочок в застосунку Дія потрібно:

  • Авторизуватись в застосунку;
  • Обрати Послуги – Обмін лампочок;
  • Вказати контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;
  • Зазначити тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Якщо немає можливості замовити лампи через Дію, потрібно просто прийти у одне із відділень Укрпошти. З собою треба взяти паспорт, податковий номер, лампи та вказати свій особистий номер телефону. Якщо лампи будуть в наявності – їх одразу ж замінять.

Більше про програму обміну лампочок можна дізнатись за посиланням.

Для довідки

За підрахунками, якщо українці встановлять вдома отримані лампи, ефект від заміни становитиме від 0,7 до 1,5 ГВт економії в часи пікових навантажень. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі. Європейський Союз планує надати Україні 30 млн LED-ламп. Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin