Для облаштування окопів та обігріву: черговий вантаж для вінницьких захисників відправив Гумштаб

Із Вінниці відправили два десятки буржуйок, шанцевий інструмент: 800 лопат, 300 сокир. Загалом – близько 3 тонн вантажу. Про таку допомогу попросили самі військові, говорить начальник відділення Сил підтримки 120 бригади Ігор Ющук.

“Ці інструменти необхідні військовослужбовцям, щоб окопатися. Як результат – це допоможе вберегти їхнє життя. Ми близько місяця тому зробили відповідну заявку до Гумштабу і от сьогодні отримали все необхідне. Отримали також буржуйки. В нас є нові підрозділи, які заходять, і їх треба забезпечити буржуйками. Завдяки цій допомозі особовий склад буде в теплі і захищений”, – додає Ігор Ющук.

До збору цієї допомоги долучилися територіальні громади Вінниччини, міський та обласний депутатські корпуси, а також соціально-відповідальний бізнес, зокрема підприємство “Еко-Снек”, розповідає секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

“Це продовження роботи в рамках дії Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який кожен тиждень організовує відправки допомоги у вінницькі частини, які несуть бойове чергування на бойових позиціях як на Сході, так і на Півночі та Півдні нашої країни. Також відбуваються відправки гуманітарних вантажів громадам, які цього потребують. Зокрема, була направлена допомога до звільнених Херсону та Балаклії”, – зауважує Павло Яблонський.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб долучився до підтримки Збройних Сил України з перших днів війни, розповідає перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон.

“Сьогодні направляємо чергову партія допомоги безпосередньо Збройним силам України. У роботу Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу інтегрована вся Вінницька область, також у нас є представники у різних регіонах України. Це системна робота, яка протягом минулого року проводилася і буде продовжуватися до нашої перемоги”, – додає Володимир Кістіон.

Допомога фронту надається в межах гуманітарних ініціатив “Тепло від дому до окопу” та “Подаруй військовим смак домашнього тепла”. Перший проєкт покликаний зігріти захисників та захисниць України у зимовий період, другий – привітати їх зі святами.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin