Делегація з Вінниці зустрілася із почесними консулами Німеччини, Саксонії та Угорщини

Інтеграція Вінниці у європейську спільноту, залучення інвестицій та налагодження співпраці у різних галузях соціально-економічного характеру – саме ці питання обговорювали на зустрічі в Офісі Єврокомісії у Вроцлаві представники Вінницької міської ради. Наша делегація мала можливість познайомитися з почесними консулами Німеччини (та Саксонії) та Угорщини.

Делегація на чолі зі заступником Вінницького міського голови Андрієм Очеретним презентувала європейській спільноті нашу громаду та інфраструктурні проєкти. Розповіли ще й про створення технопарку, плани на реконструкцію аеровокзалу та шляхопроводу.

«Консули були вражені історією та потенціалом нашого міста в контексті розвитку індустріальних парків Вінниці та нашому баченню майбутнього. Представники Німеччини та Угорщини виявили бажання налагоджувати співпрацю та партнерство між Вінницею та містами їх країн в таких напрямках, як от економіка, культура, туризм, екологія, освіта, — сказав Андрій Очеретний. — Надзвичайно важливо, що Вінниця справила враження і нами зацікавилися як інвестиційно привабливим містом. Найближчим часом про нашу громаду більше дізнаються і ті міжнародні компанії, що вийшли з російського ринку і тим самим підтримали Україну в боротьбі з агресором».

На заході також познайомилися з представниками Європейської асоціації місцевої демократії ALDA, які розглядають можливість відкрити свій офіс у Вінниці. Крім того, зустрілися з вінничанином – керівником Фундації Україна. Вони займаються підтримкою українців у Польщі, проводять різні навчальні програми, надають гуманітарну допомогу, допомагають розпочати бізнес і розповідають, як його розвивати, щоб потім повернутись в Україну тощо.

«Такі візити — це реальне звучання голосу України. Світ повинен знати про нас, як про країну, яка прагне розвиватися і робить це в найтемніші часи. Ми будемо й надалі контактувати та налагоджувати нашу співпрацю та сподіваємося на позитивні результати!», — додав заступник Вінницького міського голови.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin