Те, що найкраще зігріває в окопі: 10 тисяч хімічних грілок передали бійцям 59-ї бригади

Те, що найкраще зігріває в окопі, коли немає можливості розтопити пічку-буржуйку. Силами Міжрегіонального координаційного штабу вдалося закупити 30 тисяч хімічних грілок. Першу партію – 10 тисяч штук – уже передали бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади, які захищають нашу країну. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За словами мера, допомогу за запитом військових сформували у рамках Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Закупівлю грілок за кордоном зініціював керівник штабу Володимир Гройсман.

“Такі засоби використовуються провідними арміями світу, допомагають зігрітися в польових умовах. Незамінна річ на передовій в морози. Разом з затребуваними на фронті термохімічними грілками відправляємо нашій 59-ці також пічки-буржуйки та продукти”, – сказав Сергій Моргунов.

За словами координаторки Гумштабу Ірини Івасюк, саме ці хімічні грілки рекомендовані до використання в ізраїльській армії.

“Ця хімічна грілка ефективна і легка в використанні. До того ж, вона дає чималу температуру для військових, коли ті знаходяться на вулиці. Це класний засіб. Я рада, що Гумштабу вдалося знайти такі грілки і закупити їх чималу кількість”, – додає Ірина Івасюк.

Ці хімічні грілки використовуються для індивідуального обігріву тіла. Їх можна помістити у взуття, рукавиці, зовнішні й внутрішні кишені, розповідає військовослужбовець 59-ї бригади Денис.

“В польових умовах, коли немає змоги зігрітися від пічки-буржуйки, сидячи в окопі цими грілками можна обігріти все тіло. Це допоможе хлопцям відпочити”, – додає Денис.

Допомога військовим – важливе завдання. І забезпечувати бійців теплом у зимовий період – вкрай необхідно, зауважив голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

“Хімічні грілки є топовою технологією армій світу. Наші захисники зможуть використовувати їх в екстремальних умовах для обігріву там, де немає можливості зігрітись іншим способом”, – додає Вячеслав Соколовий.

Окрім хімічних грілок, бійцям на передову відправили 60 пічок-буржуйок, а також кавові напої, які Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб нещодавно отримав від друзів з Німеччини – сім’ї Гудер.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований у березні Вінницькою міською та Вінницькою обласною радами з метою подолання викликів, які поставила перед Україною війна. Його очолює Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin