Для популяризації українського виноробства, у Вінниці планують започаткувати Vinnytsia Wine Days

З метою створення майданчику для обміну досвідом та комунікації між професіоналами галузі виноробства, гостинності й туризму, популяризувати бренд «українське вино», розвивати культуру споживання напоїв серед вінничан, а також просувати Поділля як перспективний регіон для виноробства та еногастрономічного туризму, у Вінниці планують започаткувати Vinnytsia Wine Days.

«Vinnytsia Wine Days – це освітній, туристичний, професійний, еногастрономічний захід, який буде тривати чотири дні і складатиметься з декількох напрямків: міжнародної виставки з дегустацією вина, двох наукових конференцій для фахівців, а також презентацій, екскурсій і гастротурів», – розповів продюсер проєкту Vinnytsia Wine Days Ярослав Юшков.

Для проведення наприкінці травня Vinnytsia Wine Days планують залучити локації в історичному кварталі біля Садків, де свого часу був розташований демонстраційний сад і виноградник першого директора вінницького реального училища Ярослава Нємеца, видатного помолога і винороба. Понад те – в рамках Vinnytsia Wine Days проведуть один з двох авторитетних національних дегустаційних конкурсів – Odesa Wine&Spirit Awards.

Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що Vinnytsia Wine Days є надзвичайно перспективним заходом з точки зору популяризації міста і регіону як винної дестинації, тож у Вінницькій міській раді готові підтримати його проведення.

«Хоча версія про походження назви міста від «вина» малоймовірна, але багато людей в Україні та за її межами з першого разу асоціюють нас з цим напоєм – і нам дійсно є що запропонувати тут. Ми бачили захопливі реакції на вінницьке вино в Діжоні (столиці Бургундії) позаторік, і так само спостерігаємо пожвавлення інтересу до українських вин у різних куточках світу. В певному сенсі нам варто підтягнути власний «винний» патріотизм і підтримувати вітчизняних виробників, котрі пропагують цілу філософію і культуру споживання», – сказав Андрій Очеретний.

Формат Vinnytsia Wine Days передусім буде орієнтований на професіоналів – виноградарів, виноробів України та інших країн (Грузія, Молдова, тощо), представників готельно-ресторанного бізнесу і гравців туристичної сфери. Також захід буде корисний для сомельє та медіа, студентам і викладачам профільних спеціальностей, вінничанам, які цікавляться винною культурою, і туристам з сусідніх областей.

Деталі організатори планують оголосити вже зовсім скоро, за новинами проєкту можна стежити на сторінках Vinnytsia Wine Days у Facebook та Instagram.

«Ми готові підтвердити, що Вінниця є прекрасним майданчиком для професійних заходів з широкою географією охоплення учасників та відвідувачів. І також відкрити для вінничан усе багатство виноробної справи України та інших виноробних країн», – додав Андрій Очеретний.

Крім цього питання, на засіданні Туристичної ради обговорили план заходів з розвитку туризму на 2023 рік, а також розглянули застосування досвіду цифровізації туризму та оцифрування туристичних ресурсів в Україні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin