Допомога від Save the Children: десять закладів освіти Вінниці отримали допомогу від міжнародної організації

Учора, 16 березня, десять закладів освіти Вінницької міської територіальної громади отримали набори для облаштування ресурсних кімнат, де будуть проводитися групові та індивідуальні психолого-педагогічні заняття з дітьми з особливими освітніми потребами.

Серед допомоги – м’які іграшки, сухий басейн, масажні доріжки, різноплановий дидактичний матеріал. Це все допоможе діткам нашої громади розвивати дидактичні, комунікативні та мовленнєві здібності, розповідає директорка інклюзивно-ресурсного центру №1 Ольга Гарлінська.

«Ця допомога дуже важлива для нас, адже на кожному занятті ми потребуємо саме такої великої яскравої наочності. Дякуємо міжнародній організації за такі різноманітні набори допомоги для наших найменших вінничан», – зазначила Ольга Гарлінська.

Отримав допомогу також заклад дошкільної освіти №7. Тут незабаром планують відкрити ресурсну кімнату.

«Ми отримали бізіборди, модульні набори для розвитку навичок практичного життя, книги та інші розвиваючі ігри аби дітки наочно вчилися робити звичайні, але не менш важливі речі: розщібати рюкзачок, защібати курточку та просувати ґудзик у дірочку на кофтинці. Невдовзі, через наявну потребу, ми плануємо створити ресурсну кімнату, оскільки вона необхідна для дітей з особливими освітніми потребами”, – розповіла вихователька-методистка садочка №7 Ольга Слизькоуха.

За її словами, завдяки матеріалам, які вони отримали для ресурсної кімнати, дітки з особливими освітніми потребами та інші відвідувачі садочка будуть вчитися розвивати дрібну моторику, пам’ять та увагу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin