Про перспективи післявоєнного розвитку України та Вінниччини

В Україні триває війна проти рф.  Від початку повномасштабного вторгнення країну активно підтримує Польща та інші країни ЄС. Переселенцям з України надавали житло, харчування, фінансову підтримку. Продовжується військова підтримка. Важливо також і те, як наші іноземні партнери продовжать добрі відносини у повоєнній відбудові України. На ці теми розмірковував в етері радіо “Місто над Бугом” депутат Вінницької обласної Ради, керівник постійної комісії з питань стратегічного розвитку, інвестицій та місцевого самоврядування, експерт з міжнародного розвитку, економіки, залучення інвестицій та місцевого самоврядування Владислав Скальський.

“Наші закордонні друзі (за інформацією, яку озвучив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль) оцінюють збитки, що завдані Україні внаслідок війни на суму у понад 700 млрд доларів США. Зрозуміло, що вони готові нам допомагати у повоєнній відбудові. Допомагати і ресурсами, і грошима. Але ми далекі від думки, що все це буде винятково державна підтримка: частина цієї допомоги – це, без сумніву, будуть кошти приватних компаній – інвесторів, які і допомагатимуть нам, й, одночасно, інвестуватимуть у нашу економіку. І тому наша країна, область, територіальна громада – кожна одиниця має бути готова до співпраці із ними, створити усі належні адміністративні та ментальні умови для того, аби інвестор прийшов і лишив саме тут свій капітал, тим самим допомігши відродженню економіки України”, – сказав Владислав Скальський в етері проєкту “Рефлекторія”.

Також пан Владислав закцентував на тому, що нещодавно відбулась Координаційна рада з питань соціально – економічного розвитку області. Її “кураторство” якраз і лежить в полі зору діяльності очолюваної ним Постійної комісії обласної Ради. Підбито підсумки діяльності у непростому минулому 2022 році.

 “Це був рік, коли ми усі забули політичні дискусії та амбіції, і спільно працювали єдиним колективом однодумців. Як і в абсолютної більшості випадків, з огляду на перерозподіл повноважень в умовах воєнного стану, робота нашої комісії зазнала змін. Разом із тим, ми маємо розвивати територіальні громади, реалізовувати проєкти, такі, як, скажімо, “Успішні і сильні громади”. Адже це і є запорукою належного розвитку місцевого самоврядування та розвитку територіальних громад”.

Детальніше у відео:

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin