Питання діяльності російської церкви вкотре розгляне Вінницька обласна рада

Голова фракції «Українська стратегія Гройсмана» у Вінницькій обласній раді Олександр Хом’як заявив про підготовку нового проекту рішення  яке стосуватиметься діяльності російської церкви в Україні. Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема він нагадав, що Вінницька обласна рада ще восени 2022 року прийняла звернення до центральних органів влади щодо заборони російської церкви та афілійованих з нею структур в Україні:

«Ще в листопаді минулого року Вінницька обласна рада висловила свою принципову позицію, запропонувавши ухвалити закон щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країніагресорі на території України. Це є нагальною необхідністю для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України.»

Депутат обурюється, що керована росією релігійна організація досі діє на території нашої держави, представники якої постійно вдаються до різного роду провокацій та антиукраїнської діяльності:

«Події останніх днів, які відбуваються у багатьох містах і селах України переконливо доводять: церква, яка лише формально називає себе «українською православною», а насправді керована московським патріархатом, не полишає своєї антидержавницької позиції. Чимало представників її духовенства не приховують ворожого та зневажливого ставлення до українства, виправдовують підступну російську агресію та влаштовують відверті провокації.Очевидно, що терпіти таке в країні, яка понад 400 днів чинить опір загарбникам, веде справедливу війну за право жити на своїй землінеприпустимо!»

Як результат Олександр Хом’як анонсував підготовку нового проекту рішення щодо діяльності російської церкви в Україні:

«Розв`язання цієї проблеми – на часі! Зволікання – неприпустиме!

Наразі підготовлено новий проект рішення. Потрібно остаточно покласти край підривній антиукраїнській діяльності керованих з москви навколоцерковних структур.

Цього хочуть люди, і це потрібно для нашої Перемоги!»

Вінницька обласна рада знову розгляне питання про діяльність російської церкви
Вінницька обласна рада знову розгляне питання про діяльність російської церкви

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin