У Вінницьких Хуторах прокладають вуличне освітлення на ділянці в понад два кілометри

У Вінницьких Хуторах, на магістральній вулиці Богдана Хмельницького, влаштовують мережу зовнішнього освітлення. Роботи стартували вчора, 12 квітня, і мають завершитися до кінця другого кварталу поточного року.

У Вінниці проєкт з модернізації вуличного освітлення з встановленням енергоощадних ЛЕД-світильників триває вже більше 10 років. Якісне освітлення – це не лише економія електроенергії, а й один з важливих елементів комфорту жителів. А місто докладає чимало зусиль у цьому напрямку, що підтверджується результатами дослідження Міжнародного республіканського інституту (IRI), за яким Вінниця сім разів поспіль визнана найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України. За останнім рейтингом якість вуличного освітлення має найвищі бали від вінничан.

Після утворення Вінницької міської територіальної громади, покращення якості послуг почали відзначати й жителі новоприєднаних територій. Загальна протяжність майбутньої мережі зовнішнього освітлення по Богдана Хмельницького складе 2,32 кілометра. На цій ділянці планується встановити 74 енергозберігаючих ліхтарі.

“Це будуть сучасні світлодіодні світильники з якісними технічними характеристиками та економним споживанням електроенергії – каже директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Роман Фурман. Фактично, ми повністю освітимо цю ділянку вулиці, що дозволить впевненіше та безпечніше почуватися місцевим жителям, водіям та пішоходам”.

Департамент міського господарства Вінницької міської ради передбачив встановлення ліхтарів бельгійської торгової марки «Schréder». Зазначена продукція давно відома та користується попитом як у Вінниці так і на території України, забезпечує якісне освітлення та має гарантію до 8 років, замість термінів в 1-2 роки, які дають більшість інших виробників на ринку.

Усі роботи виконують коштом міського бюджету. Як зазначають в департаменті, наразі підрядники встановлюють нові опори під повітряні лінії.

“Це дуже довгоочікуваний проєкт, який дозволить значно покращити ситуацію з освітленням вулиці, половина якої фактично не освітлюється. При цьому, лише по Богдана Хмельницького у нас, не рахуючи провулків, нараховується 170 будинковолодінь, — розповідає староста Вінницького Хутірського округу Владислав Кривешко. — Ще влітку 2021 року було розроблено проєкт, який планувалось реалізувати в 2022 році, але початок війни вніс свої корективи і роботи були відкладені. Однак на сьогоднішній день Вінницька міська рада знайшла можливості профінансувати зазначений проєкт, який невдовзі буде реалізовано”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin