На Вінниччині в лісах живуть лані. Лісівники виклали цікаве відео : 19:04:2020

На Вінниччині в лісах живуть лані. Лісівники виклали цікаве відео
  • У Гайсинському лісгоспі живе 45 ланів, серед яких є навіть лань-альбіноска.
  • Лісівники опублікували відео, де лані годуються у вольєрі.

Гайсинські лісівники вже четвертий рік розводять цінний мисливський вид, завезений до України.

Гайсинські лісівники починали із 25 голів лані (7 самців і 18 самок). Їх привезли із приватного мисливського господарства «Вепр» (Гайсинський район). У 2019 році налічувалося  35 голів лані, у 2020 році – 45. Причому частину ланей реалізували.

У гайсинських лісах є одна особлива самиця, альбіноска. Існує поширена думка, що тварини-альбіноси мають слабший імунітет, ніж звичайні, часто хворіють та потомство приводять рідко.

Але, як зазначають лісівники, ця особлива білосніжна лань минулого року стала мамою, оленятко народилося звичайного забарвлення. У другій половині травня-червні самиці лані народжують, тому й цього року лісівники зможуть побачити, як часто передається потомству відсутність кольору у спадок.

 

 

«За даними обліку мисливських тварини у 2020 році, у мисливських угіддях держпідприємств лісового господарства Вінницького ОУЛМГ (Дашівське ДЛМГ, Бершадський та Гайсинський лісгоспи) нараховується 79 ланей, найбільше – у Гайсинському лісгоспі», повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства на ФБ.

 

Світлина від Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

 

— Тварин у вольєрі утримують для збільшення поголів’я, створюючи для цього всі необхідні умови: водопій, годівниці, солонці. На території вольєру облаштоване приміщення для зберігання кормів, а за вольєрним господарством наглядають єгер та штатний працівник, — розповідає мисливствознавець «Гайсинський лісгосп» Злепко.

Довідка:

 

Великдень вдома: вінничани заполонили соцмережу яскравами дописами

Як освятити паску за 34 тисяч гривень? На Великдень біля храму чергуватиме поліція

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin