Вантаж вже вирушив: три тонни зібраної допомоги в рамках акції “Від дитини до дитини” вже відправили до Балаклії

Сьогодні, 25 квітня, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою відправили вантаж до деокупованої Балаклії. Допомогу зібрали в межах благодійної акції “Від дитини до дитини”, яка тривала у Вінниці з 27 березня до 7 квітня.

Щоб порадувати дітей Балаклії, до акції долучилися заклади освіти та культури, а також спортивні школи та клуби за місцем проживання. Врешті вдалося зібрати понад три тонни вантажу: 1200 пакунків, різні види дитячого транспорту, коробки з солодощами, розвиваючі ігри тощо – все необхідне для того, аби побачити посмішку в очах дітей, які як ніхто знають, що таке війна.

Начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак розповідає, що після завершення акції на базі центрів Vinsmart сортували гуманітарну допомогу та формували коробки з різними смаколиками, книгами, музичними інструментами та канцелярським приладдям. Все це сьогодні, власне, й завантажили до машини, яка вирушає в дорогу на Харківщину.

«Протягом двох тижнів акції маленькі вінничани вкотре показали свою небайдужість, адже зносили багато допомоги для інших діток. Дехто навіть вирішив написати листа, аби отримувач міг познайомитись з адресантом», – сказала начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Як розповів координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Дмитро Мира, це вже не перший вантаж для мешканців Балаклії від Вінниці.

«З перших днів деокупації Балаклії Вінницька міська рада та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб активно почали підтримувати тих, хто втратив практично все. Раніше ми доставляли автобуси, пальне, генератори, техніку, одяг, зокрема і з бюджету ВМР було виділено чимало коштів, задля того, аби місто швидше повернулось до нормального життя. Знаєте, сама ідея проведення такої акції у Вінниці, прийшла до мене в той момент, коли я вперше побачив Балаклію, яка неабияк постраждала через російське вторгнення. Одразу по приїзду у Вінницю, вирішив запропонувати проведення такої акції, яку підтримали вінничани, отож цього разу веземо подарунки для малечі з Балаклії», – зауважив він.

Водій вантажівки Віталій – житель Балаклії, поділився враженнями від того, як місто наразі повертається до життя.

«Багато людей вже повернулись з інших областей та з-за кордону в рідну Балаклію, і видно, що місто оживає. В свою чергу, місцеві балаклійці висловлюють вдячність за ту допомогу, яку отримували раніше, адже вона суттєва. Я впевнений, що найменші жителі міста будуть в захваті від того, які подарунки ми доставимо їм найближчим часом», – підсумував він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin