Соціальні гарантії, виплати та пільги: Фахівці соціальної політики міської ради відповідали на запитання ветеранів та родин Захисників і Захисниць

У Вінниці у “Ветеранському просторі” фахівці департаменту соціальної політики разом із його керівницею Валентиною Войтковою зустрілися з ветеранами та родинами Захисників і Захисниць. Представники міської ради розповідали, зокрема: які соціальні гарантії, виплати та пільги можуть отримати ветерани, їхні сім’ї та родини полеглих Захисників і Захисниць від Вінницької територіальної громади. А також, які документи та довідки потрібно подати для оформлення того чи іншого виду соціальної підтримки.

Директорка департаменту соціальної політики міської ради нагадала, яка соціальна та психологічна підтримка передбачена сім’ям Захисників та Захисниць.

“Ми працюємо, аби здійснювати повний психосоціальний супровід родин, в яких є Захисники чи Захисниці. Тож просимо родини Вінницької громади, а також офіційно зареєстрованих ВПО, в яких є військовослужбовці, які знаходяться на фронті, або ж родини, які чи втратили своїх захисників, або ж вони є безвісти зниклими – звертатися до наших Управлінь соціального захисту населення. Вам запропонують заповнити анкету, де ви вкажете, якої саме допомоги потребуєте: чи то психологічної, чи юридичної, гуманітарної та інше”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Члени родин Захисників і Захисниць можуть звертатися за телефонами:

  • 50-83-89, 068-98-38-390 (Управління соціального захисту населення “Правобережне”, м. Вінниця, просп. Космонавтів, 30, ІІ поверх),
  • 50-86-71, 068-98-38-340 (Управлінні соціального захисту населення “Лівобережне”, м. Вінниця, вул. Замостянська, 7, ІІ поверх),
  • 068-98-38-318 (Департамент соціальної політики Вінницької міської міської ради, м. Вінниця, вул. Соборна, 50, кім.101 “Громадська приймальня”).

Родини, які втратили Захисника чи Захисницю, можуть отримати таку соціально-психологічну допомогу:

  1. Безкоштовні медичні послуги у Вінницькому лікувально-діагностичному центрі
  2. Продуктові набори до загальнодержавних та загальноміських свят
  3. До 15 тис. грн відшкодування на стоматологічно-ортопедичне лікування
  4. До 15 тис. грн відшкодування на самостійне санаторно-курортне лікування
  5. 60 безоплатних поїздок на місяць у муніципальному транспорті
  6. Грошова допомога на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період
  7. 5 тис. грн відшкодування на оздоровлення неповнолітніх дітей
  8. 5 тис. грн допомоги для дітей, які йдуть до 1-го класу
  9. 1 тис. грн матеріальної допомоги для сім’ї до загальнодержавних та загальноміських свят

Також додатково до загальнодержавних заходів Вінницька міська рада надає допомогу в розмірі 25 тисяч гривень на поховання загиблих (померлих) у російсько-українській війні. Детальніше про це можна прочитати за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin