У Вінниці провели гру «Сокіл» («Джура») серед учнів закладів загальної середньої освіти

Сьогодні, 4 травня, на базі КЗ «Вінницький ліцей №22» відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На заході були присутні: директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, військовослужбовці окремих військових частин та представники Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

У рамках гри «Сокіл» («Джура») було проведено урочисту лінійку з нагоди відкриття гри та власне конкурсні випробування на різних етапах.

«Вже не вперше ми проводимо військово-патріотичну гру «Джура», яка покликана на виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства. Сьогодні тут 24 команди закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади з числа учнів 6-10 класів, які змагатимуться у двох вікових категоріях – середній (6-8 класи) та старшій (9-10 класи)», – розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Конкурси та змагання, передбачені умовами проведення гри «Сокіл» («Джура») у 2022/2023 навчальному році:

  • конкурс строю та маршової пісні «Впоряд» (оцінка навичок стройової підготовки учасників);
  • туристсько-спортивні змагання «Смуга перешкод»;
  • «Рятівник» (перевірка теоретичних та практичних знань щодо надання
    першої долікарської допомоги);
  • «Відун» (інтелектуальне змагання з історії України);
  • дистанційний конкурс представлення роїв «Візитівка рою» (проведено напередодні);
  • «Стрільба» (виконання стрільб із пневматичної гвинтівки) (проведено заздалегідь).

Довідка:

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання дітей та молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin