3 трамваї «Tram2000» прибуло у Вінницю у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї»

Вчора, 10 травня, у Вінницю прибули ще три трамваї «Tram2000». Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов. Як зазначив очільник міста, транспортники розпочинають адаптацію цих вагонів до українських вимог.

Наразі, у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» Вінниця уже отримала від Швейцарії 11 таких вагонів.

Варто нагадати, що у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї», до нашої громади всього має надійти 35 трамвайних вагонів «Tram2000».

У порівнянні зі звичними для вінничан «Mirage» та «Karpfen» ці трамваї мають більш комфортні умови для перевезення пасажирів, а також відрізняються певними технічними характеристиками.

У департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради зазначають, що перед тим, як вийти на маршрути трамваї мають пройти ряд технічних та юридичних процедур. Окрім того, їх необхідно адаптувати до вимог українського законодавства.

«Наразі працівники Вінницької транспортної компанії здійснюють заходи із адаптації цих вагонів до вимог українського законодавства, – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Перед виходом на маршрути трамваї мають пройти сертифікацію щодо вимог законодавства України, реєстрацію в інспекції електротранспорту, технічне обслуговування. Окрім того, на них ще потрібно встановити передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркала заднього виду, в тому числі лівого, інформаційну систему та систему оплати проїзду. Робимо все для того, щоб влітку вони уже здійснюватимуть пасажироперевезення на маршрутах нашого міста».

Для довідки

Співпраця Вінниці зі Швейцарією триває ще з 2006 року. Під час першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів, а у рамках другого етапу наша громада має отримати 35 трамваїв «Tram 2000».

Меморандум про другу фазу проєкту було підписано у грудні 2020 року. Безповоротний внесок SECO (Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань) у його реалізацію становить 3 200 000 шв. франків

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin