Знищуємо борщівник на малій річці: 20 травня вінничан запрошують доєднатись до толоки

У суботу, 20 травня, о 9:30 представники КП «Інститут розвитку міста» запрошують всіх охочих доєднатись до толоки. Її метою є боротьба із борщівником на березі маловідомої річечки на Старому місті.

Місце зустрічі: біля Вінницької міської рятувально-водолазної служби. З мапою, яка містить пояснення маршруту можна ознайомитись за посиланням.

Усіх, хто виявить бажання взяти участь у прибиранні закликають:

  • Вдягнути одяг, який повністю закриватиме руки та ноги;
  • Взяти із собою засоби для видалення бур’янів (не обов’язково з коренем) – сапки, портативні коси тощо;
  • За наявності, взяти господарські латексні рукавиці. Якщо таких немає – не страшно, організатори забезпечать;
  • Також варто взяти з собою засіб від комах.

Фахівці КП «Інститут розвитку міста» зазначають, що у рамках толоки вінничани, окрім прибирання, також зможуть дослідити маловідомий куточок нашого міста. Окрім того, охочих доєднатись просять позначити це за посиланням.

«Ми запрошуємо всіх охочих вінничан доєднатись до нашої толоки, а також залучити до цього друзів, рідних, сусідів та колег. Проте наголошуємо, що цього разу радимо не приводити дітей, оскільки борщівник справді є небезпечною рослиною. Його необхідно вирубати декілька разів на сезон впродовж щонайменше двох років. Задля ефективної боротьби з цією рослиною також варто збирати її суцвіття», – зазначає експертка з екології та озелення «Інституту розвитку міст» Любов Колосова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin