Слідчі ДБР затримали посадовця Міноборони, який вимагав та одержав від військовослужбовця однієї із військових частин Вінницької області 84 тис. грн.

За «винагороду» офіцер обіцяв включити військового до списку осіб на відрядження у складі миротворчої місії ООН у Республіці Конго. Як з’ясував наш кореспондент, почалось все ще наприкінці грудня 2019 року.

Офіцер одного з відділень зонального відділу військової служби правопорядку став вимагати хабар із вінничанина. Мовляв, за 3 тис. доларів США буде позитивне вирішення питання щодо відрядження у складі миротворчого контингенту в Демократичну Республіку Конго. Грошові кошти перерахувати на власний банківський рахунок. Військовослужбовець з Вінниччини відразу звернувся до правоохоронних органів й далі діяв вже під їхнім контролем. Спочатку перерахував перший транш у розмірі 10 тисяч гривень, які офіцер встиг витратити. А вже на початку квітня перекинув іншу частину — 74 тисячі гривень. Невдовзі зловмисника затримали слідчі. І хоч він відхрещувався від скоєного, доказів щодо його причетності вистачало.

Оскільки справою займалось ДБР, запобіжний захід офіцеру обирали у Хмельницькому міськрайонному суді. Підозрюваний та його захисник просили обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Втім, служителі Феміди вирішили інакше – тримання під вартою до 28 травня із правом внесення застави 168 160 грн. Цю суму посадовець Міноборони вніс і нині вдома. Якщо його вину доведуть, то чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Віталіна Трудько