Комфортні умови для релокованого бізнесу: Вінниця стала учасницею унікального проєкту

Протягом двох днів у Вінниці відбулася ціла серія зустрічей дослідників та підприємців у межах проєкту “Формування сприятливих умов для релокації бізнесу з територій, зо тимчасово окуповані чи постраждали внаслідок бойових дій, до більш безпечних регіонів України».
Власне, учасники дослідження обговорювали досвід вимушеного переїзду, а також надану з боку місцевої влади адміністративну, консультаційну, організаційну та інформаційну підтримку.

Проєкт має на меті виробити дієві інструменти підтримки бізнесу, який бажає релокуватися або вже релокувався і прагне інтегруватися в місцеву економіку. Дослідження охоплює три області – Вінницьку, Івано-Франківську та Львівську.

Як розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, Вінниця радо взяла участь у цьому проєкті, адже має чималий досвід у супроводі релокованих підприємств. Так, з початку повномасштабного вторгнення до нашої громади перемістили свої потужності 307 суб’єктів господарювання.

“Дослідники проводять серію експертних інтерв’ю та фокус-груп, а також обговорюють з підприємцями питання, які їх хвилюють. Крім того, в межах цього дослідження експерти оцінять чинні державні та місцеві програми, які покликані полегшити роботу бізнесу. В цьому напрямку Вінниця не стоїть на місці та реалізує чимало проєктів, зокрема передбачили компенсації за новостворені робочі місця, а також часткову компенсацію вартості користування кредитними коштам тощо. Маємо сподівання на плідну співпрацю з колегами та нові ідеї для розвитку нашої громади та економіки”, – сказав Максим Мартьянов.

Подія реалізується Центром громадської експертизи в партнерстві з департаментом економіки і інвестицій ВМР, Спілкою підприємців Стіна та ГО “Вінницький Бізнес Клуб”.

Проєкт проводиться за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва CIPE Ukraine.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin