У Щітках в рамках Бюджету громадських ініціатив реалізували перший проєкт – рекреаційну зону ставку «Тарасишин»

Днями у Вінницькій громаді стало одним сучасним місцем відпочинку більше. На березі ставу Тарасишин в Щітках завершили облаштовувати безкоштовний пляж, який може стати чудовим місцем відпочинку не лише для жителів Щіток та Писарівки між якими, власне, і знаходиться став, а й для усіх вінничан. Відстань від центру Вінниці до пляжу, який межує з березовим гаєм, – близько 10 кілометрів.

На пляжній зоні постелили плитку, встановили дерев’яні пляжні парасолі, лежаки, лавки та урни для сміття. Загальна площа ділянки, на якій виконаний благоустрій, складає більше ста метрів квадратних.

Облаштування пляжної зони відбулось в рамках Бюджету громадських ініціатив. Цей малий проект переміг в конкурсі в 2021 році та мав бути виконаний торік, але реалізація цього та інших проектів була призупинена. Зараз фінансування програми відновилось.

«Роботи з благоустрою пляжної зони розпочалися близько місяця тому, – розповідає представник молодої ефективної команди міськради, староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. – Реалізації передувало створення за ініціативою мешканців об’єднання з догляду за водним об‘єктом, відповідно до нової програми «Чиста водойма», прийнятою Вінницькою міською радою.

Як зазначає Владислав Кривешко, керівництво округу та міста загалом комплексно підходить до облаштування цієї відпочинкової зони. Тому благоустрій пляжу – це лише перший етап, наступним має стати очищення від замулення самого ставу.

«Зараз це питання опрацьовується з ініціативною групою наших мешканців -– уже отримана дозвільна документація на відповідні роботи, тож, думаю, протягом року розпочнемо очищувати став», – каже Владислав Кривешко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin