Для того щоб з’ясувати, що насправді стало причиною ураження коронавірусом Валерія Якимця, депутата Вінницької облради, завідуючого відділенням хірургії Калинівськоі районної лікарні, «33-й» попросив прокоментувати це його сина:

– Мій батько зараз знаходиться в реанімації. У нього хвороба, на жаль. перейшла у важку форму. Це сталось тому, що він має супутні захворювання серцево-судинної системи. Мама знаходиться вдома. Вона легше переносить захворювання. Мені боляче чути різні чутки та домисли, які поширюються в Калинівці, області, викидаються в Інтернет, щоб дискредитувати не лише мого батька, але й усіх лікарів.

Валерій Якимець

Тому хочу запевнити, я горджусь своїм батьком, бо він є чесним, високопрофесійним фахівцем, порядною та моральною людиною. Якби мій батько та його колеги брали хабарі, то він не їздив би на авто 1998 року і не проживав би в звичайній квартирі та навіть під час хвороби не мав можливості самоізолюватись. Тому захворіла і мама. За кордоном батько не був. Насправді події там розвивались так: колега батька, уролог, оперував місцевого хворого чоловіка. Біля нього доглядала його дружина. Саме у неї невдовзі виявили пневмонію. Під час якої взяли аналіз і виявили цей коронавірус. Що саме звідти пішло ймовірне враження, говорить те, що й у її невістки виявили цю хворобу. Батько в ці дні був у відділенні, спілкувався із колегами та тією бабусею. Жінка. зрозуміло що ходила відділенням. Невдовзі він відчув симптоматику застуди та піднялась температура. Одразу самоізолювався – як міг – вдома в іншій кімнаті. Попередив про це керівництво лікарні. Змінити місце він не мав можливості, має лише одне житло. Я з дружиною та дитиною живу окремо. Коли прийшов результат по інфікованій бабусі – мій батько із іншими колегами здав тест. Він виявився позитивним. В нього була велика температура і, враховуючи супутні захворювання, спеціалісти прийняли рішення направити його на лікування до інфекційної лікарні у м. Вінниці. Я лише раз з безпечної відстані спілкувався з ним. Тому також здавав тест, він виявився нагативним. В обласній раді на засіданні він востаннє був ще 24 березня. Тобто інфікувати своїх колег він не міг. Бо вже пройшли всі терміни. і тоді у нього ще не було коронавірусу. Ви ж розумієте, це загальносвітова біда. Вірус в Украіні.. на Вінничині тому вражає і ще вразить багатьох. Мій батько як лікар разом із колегами став його першою жертвою. Бо всі вони на передовій як люди, які стикаються щоденно з хворими. Завтра може наступити черга когось із вас чи ваших рідних. І так як ви віднесетесь до цих хворих – завтра можуть віднеслись від вас. Тому прошу зрозуміти і підтримати всіх вражених цим підступним вірусом Бажаю усім землякам здоров‘я і родинного затишку під час Великодня. Ми, як ви розумієте, проведемо його борючись за диття двох моїх найдорожчих людей – батька та матері.

Від редакції: бажаємо і ми швидкого одужання подружжю Якимців та всім, хто лікується від цього підступного вірусу.