Допомога одиноким матерям: хто може отримати та куди звертатись?

Департамент соціальної політики Вінницької міської ради нагадує про порядок призначення допомоги на дітей одиноким матерям, який регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 року №1751 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми».

Право на таку допомогу мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку (рішенні про усиновлення дитини) відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.

Також право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) може мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, яка (який) не одержує на них пенсію в разі втрати годувальника, соціальну пенсію або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”.

“Допомога надається в розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні два квартали. Обов’язковою умовою для призначення допомоги на дітей одиноким матерям є сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи працездатними членами сім’ї.”, — зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Бланк заяви та декларації, розміщений на сторінці Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради на офіційному сайті Вінницької міської ради за посиланням:
https://cutt.ly/bwrfoce3

Для призначення допомоги жителі Вінницької міської територіальної громади необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення (Правобережне) та (Лівобережне) за місцем фактичного проживання.

Додаткові роз’яснення Ви можете отримати за телефонами:
097-101-45-18, 093-190-83-93, 50-86-70, 50-86-77 – ЦНАП «Прозорий офіс» Лівобережний управління соціального захисту населення (Лівобережне):
м. Вінниця вул. Замостянська, 7;

097-101-58-40, 063-856-62-72, 50-83-88, 50-91-33 – управління соціального захисту населення (Правобережне):
м. Вінниця пр. Космонавтів, 30.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin