Сергій Моргунов розповів про новий екопроєкт у Вінниці

Цієї суботи, 24 червня о 18:00 вінничан та вінничанок запрошують на «Експедицію-чаювання вінницькими річками». Як повідомив очільник громади Сергій Моргунов у своєму телеграм-каналі, цю експедицію організовує КП «Інститут розвитку міст» в рамках нового екологічного проєкту.

Так, у нещодавньому опитуванні у телеграм-каналі міського голови, на запитання яку малу річку містяни облаштували б першочергово, перемогла р. Вишня. Тому фахівці Інституту розвитку міст вирішили неординарно розповісти містянам про цей природний водний потік.

«Відкриваємо малі річки для містян. Це наш новий екологічний проєкт, який повністю відповідає сучасним європейським трендам зі збереження навколишнього середовища через окремі локальні ініціативи», – зазначив Сергій Моргунов.

Як розповіла координаторка проєкту щодо малих річок Вінниці, керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська, дана експедиція відкриє для вінничан нові маршрути та локації Вінниці.

«Водойми Вінниці – це ключ до розуміння нашого розміреного темпу життя, відсутності поспіху та метушні. Ми називаємо – це Вінницький дзен», – говорить гідеса екскурсії та менеджерка проєктів відділу урбаністики «Інституту розвитку міст» Анастасія Стовпець.

Маршрут буде починатися із Вишенського парку, а саме найбільш віддаленої та дикої його частини, що знаходиться між вулицями К. Василенка та Пирогова. У цій частині шляху містян супроводжуватиме р. Дьогтянець.

Організатори розповіли, що екскурсія проходитиме крізь бетонні джунглі, а далі відвідувачі потравлять у «Нарнію», оточену з одного боку зеленим схилом та рясним різнотрав’ям, а з іншого – природною течією Вишні.

«Нас чекає підйом на скелі над місцем зустрічі Вишні та Південного Бугу з виглядом на подільські пагорби та район Царини», – додала Янна Чайковська.

Також вона зазначила, що готуючись до мандрівки трьома річками, потрібно одягнути зручне взуття та одяг та взяти із собою пляшку води.

Деталі на сторінці проєкту «Малі річки Вінниці» тут: https://www.facebook.com/SmallRiversVinnytsia

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin