У Вінниці організовують толоку для боротьби з борщівником

У суботу, 1 липня, о 10:00 фахівці КП «Інститут розвитку міст» в межах проєкту «Малі річки Вінниці» запрошують містян на толоку для боротьби з борщівником.

Як зазначають організатори, на ділянку поблизу Вінницької міської рятувально-водолазної служби, виходитимуть вже вчетверте, оскільки систематичне знищення інвазійної рослини – борщівника Сосновського – протягом сезону допоможе зменшити її поширення.

«Ми продовжуємо планомірну боротьбу із цією рослиною і кличемо вас на нову толоку. Нагадуємо, що ключ до успіху подолання борщівника полягає саме в регулярності заходів: протягом якнайменше двох років його потрібно вирубати декілька разів за сезон, при цьому знищуючи суцвіття. Втім є помітні зміни: шкідливої рослини стало менше вздовж річки. Тому приходьте – нам справді потрібна ваша допомога!» – говорить експертка з екології та озеленення КП «Інститут розвитку міст» Любов Колосова.

Усіх, хто виявить бажання взяти участь у прибиранні, закликають:

• вдягнути одяг, який повністю закриватиме руки та ноги;

• взяти із собою засоби для видалення бур’янів (не обов’язково з коренем): сапки, портативні коси, секатори для зрізання суцвіть тощо;

• за наявності взяти господарські латексні рукавиці;

• також варто взяти з собою засіб від комах.

«Борщівник Сосновського – вкрай небезпечна та шкідлива рослина. Для людини небезпека в тому, що сік рослини, потрапляючи на шкіру, робить її чутливішою до ультрафіолету й провокує важкі опіки. Крім того, борщівник впливає на середовище, де зростає, та заважає рости іншим місцевим рослинам, поступово їх витісняючи. Саме тому безконтрольне поширення борщівника здатне завдати значної шкоди. Ваша допомога у знищенні цієї рослини виявиться надзвичайно цінною для збереження екологічної рівноваги поблизу малих річок Вінниці», – зазначає Любов Колосова.

Місце зустрічі: Вінницька міська рятувально-водолазна служба (https://goo.gl/maps/iqFyV3aE8er62ffa9).

Деталі на сторінці події у фейсбуці: https://fb.me/e/a3XpLQ6fs

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin