У Вінниці нагородили переможців конкурсу “Вінниця у коміксах” та презентували тематичну марку

У туристичному хабі Вінниці 5 липня відбулися одразу дві урочисті події: нагородження переможців першого міського конкурсу «Вінниця у коміксах» та церемонія спецпогашення тематичної марки «Вінниця у коміксах. Місто ідей очима дітей», яку випустили з цієї нагоди.

Конкурс «Вінниця у коміксах» проводили серед підлітків віком 12-15 років. Для дітей це була унікальна можливість проявити свої художні здібності, фантазію та уяву; втілити креативну ідею про рідне місто у власному коміксі та стати співавтором друкованої збірки.

Організатори конкурсу – КП «Офіс туризму Вінниці» та ГО «Простір Розвитку Особистості «Bibliofan» – отримали на електронну пошту дуже різні малюнки, сюжети та персонажів. Кожна робота була по-своєму особливою, тож членам журі довелось докласти неабияких зусиль, щоб все-таки визначити переможців.

Сьогодні стали відомі імена найталановитіших юних художників Міста ідей, які вирішили спробувати себе у жанрі коміксів. Кожен із переможців отримав дипломи та подарунки від організаторів: блютуз-колонки, туристичні каталоги, скетчбуки, тощо. Також юним художникам вручили друковані збірки «Вінниця у коміксах» із їхніми роботами. А член журі Роман Крижанівський, автор дитячих книжок та мальописів і засновник видавництва «ТУТ», подарував призерам різні книжки з українськими коміксами.

Нагороджували юних талантів заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний та голова журі конкурсу, директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталя Стафійчук.

«Хочу передати найкращі привітання від Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. І сказати, що в умовах війни кожен має бути на своєму місці і робити найкраще свою роботу. Якщо ви сьогодні вчитеся, то вчіться найкраще. Розвивайте свої таланти і вчіть мови. Не тільки англійську, а й німецьку, французьку… Бо сьогодні в дуже багатьох аспектах на перше місце виходить знання іноземних мов – це відкриє перед вами багато нових можливостей», – зазначив у вітальному слові Андрій Очеретний.
Переможці у номінації «Професіонали» (учні мистецьких шкіл та студій):

  • 1 місце – Євгенія Федорчук, «Мандри вінницького привида»;
  • 2 місце – Марина Язовецька, «Найстаріше дерево Вінниці»;
  • 3 місце – Анастасія Бондар, «Пригоди русалоньки».

Переможці у номінації «Аматори»:

  • 1 місце – Ніка Луцишина, «Мандрівка Вінницею від Подолянки»;
  • 2 місце – Вероніка Ящук, «Незвичайна прогулянка».

А спеціальний приз від Офісу туризму Вінниці відправиться Микиті Дерев’янченку у Миколаїв. Хлопчик взяв участь у конкурсі в період проживання у Вінниці, а його творча робота «Вінниця. Час минає» – це сприйняття міста, що прихистило його сім’ю в тяжкі для країни часи.

«Мені було особливо приємно нагороджувати аматорів – тих діток, які не навчаються в художній школі чи в студіях, але при цьому показали такий високий результат. Тому я хотіла б зробити для них ще один подарунок – якщо ви захочете навчатися в художній школі, ми одразу вас візьмемо на бюджетне місце», – пообіцяла голова журі конкурсу, директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталя Стафійчук.

«Вінниця у коміксах. Місто ідей очима дітей»

Ще однією знаковою та символічною подією сьогодні став випуск нової марки від Офісу туризму Вінниці та акціонерного товариства «Укрпошта». Марку «Вінниця у коміксах. Місто ідей очима дітей» випустили з нагоди проведення конкурсу. На ній зобразили символ міста – Вежу Артинова та руку юного художника, що змальовує цю архітектурну пам’ятку. До речі, цю марку погасили новим спеціальним поштовим штемпелем постійної дії «Місто ідей», який використали вперше.

У церемонії спецпогашення взяли участь заступник міського голови Андрій Очеретний, керівник вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимир Шаловінський, голова ГО «Простір Розвитку Особистості «Bibliofan» Ірина Ісова та директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська.

На згадку про цю урочисту подію юним художникам-переможцям конкурсу Офіс туризму Вінниці подарував конверти з марками «Місто ідей очима дітей». А колекціонери традиційно можуть замовити їх (а також поштові блоки) на платформі ексклюзивних вінницьких подарунків «BYVI» у Facebook та Instagram. Там же можна придбати збірки коміксів із роботами переможців першого міського конкурсу «Вінниця у коміксах».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin