У Вінниці назвали топоніми на честь загиблих захисників Сергія Пархоменка та Сергія Хоміка

Відтепер ім’я Героя України, льотчика Сергія Пархоменка носитимуть вулиця, провулок та три проїзди у новому 10-му мікрорайоні Вінниці. У його топоніміці також увіковічать пам’ять про повного кавалера Ордену «За мужність», льотчика Сергія Хоміка, на честь якого найменують вулицю та провулок. Відповідне рішення депутати ухвалили на сесії міської ради 7 липня.

Це було консолідоване рішення, розповів директор департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради Яків Маховський. В процесі узгодження взяли участь військові та рідні загиблих, історики, культурологи, представники різних департаментів та громадськість.

«Розгляду цього важливого питання на сесії передувала ґрунтовна робота. Майданчиком для обговорення стали засідання Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки. Наразі експерти напрацювали проєкт, згідно з яким імена Героїв Сергія Пархоменка та Сергія Хоміка присвоюються, зокрема магістральним вулицям та провулкам у новому 10-му мікрорайоні міста, який швидко розвивається, – зазначив Яків Маховський. – Тут багато молоді, сімей із дітьми. Сподіваємось, що вони з честю нестимуть пам’ять про наших Захисників».

Крім того, відповідно до рішення сесії, в історичну топоніміку повернулася назва Садиба. Відтепер Садибною буде називатися невелика ділянка дороги, котра веде до пішохідного переходу і якою можна вийти до Національного музею-садиби М.І. Пирогова.

На засіданні сесії депутати затвердили також найменування та адресну схему вулиць і провулків у дачних масивах Вінницько-Хуторського старостинського округу. Таким чином, тут отримали назви сімнадцять вулиць, більше двох десятків провулків та один тупик.

«Це рішення по-суті є епохальним та дає змогу нашим мешканцям реєструвати власне майно, місце проживання, виконувати інші важливі реєстраційні дії та надає змогу отримувати цілу низку адміністративних послуг. Дякуємо департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради за пророблену вагому працю», – зазначив на своїй сторінці у фейсбуці староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin