Вінничани створили “живий” літак – вшанували пам’ять жертв ракетного обстрілу

Сьогодні, 13 липня, у середмісті Вінниці сотні людей з синьо-жовтими кульками відтворили фігуру літака, який вистояв під час ракетного обстрілу на Площі Перемоги торік, 14 липня. Мирну акцію “Янголи пам’яті” організував відділ молодіжної політики Вінницької міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.

Перш ніж розпочати акцію, всі учасники та звичайні перехожі на площі Європейській вшанували пам’ять загиблих людей хвилиною мовчання.

Як розповіла начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, акція мала на меті віддати шану тим, хто став жертвою рук російського агресора, а також закликати всіх вінничан та кожного жителя України не залишатися байдужими до знищення нашого народу та говорити про це на весь світ.

“Захід приурочений роковинам з дня ракетного обстрілу Площі Перемоги. Сьогодні у акції взяли участь студенти, молодь, люди з числа ВПО, депутати та представники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу — всі згуртувалися, щоб показати, що ми готові й далі стояти пліч-о-пліч на захисті нашої держави. Всі запитують, чому літак? Торік на площі Перемоги було багато руйнувань та загиблих людей, а літак вистояв і залишився практично неушкодженим. Це наш символ незламності”, — сказала Юлія Мончак.

Депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Куца долучилася до акції разом з іншими небайдужими вінничанами. Вона зауважила, що всі містяни мають пам’ятати про жертв терористичного акту, який здійснила росія.

“Такі акції — це нагадування для всіх нас про те, що відбулося. Вінницька міська рада ніколи не стояла осторонь допомоги постраждалим від війни”, — сказала Світлана Куца.

14 липня назавжди закарбується в пам’яті вінничан і акція “Янголи пам’яті” — дуже символічна для міста, переконана депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Василюк.

“Цей ракетний удар забрав життя десятків невинних людей, які йшли на роботу, які любили і робили свою справу. Серед загиблих — діти, які тільки почали жити.
Ми всі розуміємо, що завтра – день скорботи і пам’яті, і день життя водночас. Я думаю, що це абсолютно правильно, що міська рада і відділ молодіжної політики організували такий флешмоб – акцію пам’яті. Пам’ятаючи своє минуле, ми будемо варті свого майбутнього. Українців не здолати і не залякати. Ми відстоювали, відстоюємо і будемо відстоювати свою країну. Висловлюю співчуття рідним тих, кого з нами вже немає. Я запевняю, що кожен із нас пам’ятатиме цей день в історії нашого міста. Вдячна надзвичайно всім тим, хто сьогодні долучився до акції”, — додала Світлана Василюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin