У Вінниці представники міської ради та ВМТЕ провели зустріч з головами ОСББ щодо підготовки до опалювального періоду

Працівники теплопостачальних підприємств докладають неабияких зусиль для підготовки Вінниці до наступного опалювального періоду. Проте не менш важливим є вклад самих мешканців багатоквартирних будинків у цю підготовку. Тому у п’ятницю, 14 липня, представники відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, департаменту міського господарства та КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» провели зустріч з головами ОСББ, на якій обговорили підготовку житлового фонду громади до опалювального періоду 2023-2024 років.

На зустрічі головам ОСББ розповіли, які саме заходи з підготовки слід здійснити для того, аби тепловитрати в холодну пору року були мінімальними, а подача теплоносія та гарячої води здійснювалась безперебійно.

Начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Ігор Іванов закликав голів ОСББ свідомо поставитись до підготовки своїх будинків, тим більше під час війни.

«Я закликаю голів ОСББ свідомо поставитись до підготовки своїх будинків до наступного опалювального періоду, оскільки це стосується тепла в оселях ваших співвласників. Тому важливо завчасно зв’язатись з «Вінницяміськтеплоенерго», щоб виправити ті чи інші недоліки. Вчергове наголошую на необхідності облаштування пунктів обігріву для своїх мешканців та завчасну закупку генераторів й альтернативних джерел опалення на випадок відсутності світла та теплоенергії. Окрім того, я знову ж закликаю провести огляд електрощитових і внутрішньобудинкових мереж та підготувати їх до можливих перепадів напруги», – зазначає Ігор Іванов.

Заступник директора департаменту міського господарства Олександр Зімбовський закликав голів ОСББ до співпраці з представниками КП «Вінницяміськтеплоенерго».

«Заходи з підготовки нашої громади до наступного опалювального періоду уже розробленні й теплопостачальні підприємства активно їх здійснюють. Проте важливо також, щоб і громадяни доєднались до цієї підготовки. Тому ми закликаємо вас до співпраці з КП “Вінницяміськтеплоенерго”», – зазначає Олександр Зімбовський.

Начальник служби збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Петро Костюк наголосив на тому, що відповідальність за розподіл теплоносія всередині будинку лягає на голів ОСББ та управляючі компанії.

«Розподіл теплоносія всередині будинку проводиться за допомогою внутрішньобудинкових мереж, які є вашою спільною власністю, ви за неї несете відповідальність та готуєте її до опалювального сезону. Тому теплопостачальна організація без вас належним чином довести тепло до кінцевого споживача, на жаль, не може. Як представник теплопостачальної організації, я закликаю вас звернути увагу на систему централізованого опалення та гарячого водопостачання. І хочу ще раз наголосити, що якщо ви не знаєте що робити, звертайтесь до нас», – зазначив Петро Костюк.

Нагадаємо, що фахівці КП «Вінницяміськтеплоенерго» уже більше місяця проводять обстеження житлових будинків на факт готовності до опалювального періоду.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin