У Вінниці в трьох будинках встановлять нові енергоощадні ліфти турецького виробництва

У Вінниці в рамках першого безкоштовного капітального ремонту для ОСББ в трьох будинках на заміну старим підйомникам, які вичерпали свій термін експлуатації, встановлять нові ліфти турецького виробництва.

Зокрема, нові підйомники з’являться за адресами: вул. Стрілецька, 48,а, вул. Келецька, 104 та вул. А. Первозванного, 6. Усі роботи будуть виконуватися повністю коштом міського бюджету.

Як зазначають в департаменті житлового господарства Вінницької міської ради, встановлення повністю нових ліфтів турецького виробництва на даному етапі можна вважати пілотним проектом.

“Зараз ми хочемо подивитися як вони себе зарекомендують з точки зору експлуатації та обслуговування, а вже потім будемо робити відповідні висновки, –розповідає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький. – Відверто кажучи, сьогодні більшість ліфтів, які працюють у вінницьких багатоповерхівках – це старі підйомники білоруського виробництва. Багато з них уже вичерпали свій термін гарантійного обслуговування, в зв’язку з чим, аби подовжити їх життя, ми проводимо капітальний ремонт. Після цього підйомники зможуть слугувати ще, щонайменше, 12 років. Тому і стоїть питання пошуку раціональної та сучасної альтернативи”.

Ліфти турецького виробництва щонайменше на 20% енергоощадніші порівняно з більшістю працюючих у місті. Крім того, вони мають покращену шумоізоляцію. Гарантійний термін експлуатації нових ліфтів, якщо йде повна заміна обладнання – 25 років з моменту встановлення.

На сьогодні, фірма-підрядник уже розпочала демонтаж старих ліфтів та найближчим часом приступить безпосередньо до встановлення нових підйомників. Завершити роботи планують наприкінці серпня.

Загалом, цього року у Вінниці планують капітальний ремонт 22 підйомників. На сьогодні комунальники уже оновили 9 ліфтів. Наразі роботи по капітальному ремонту ліфтf тривають у будинку по вулиці Тимошенко, 2,а. Цей капремонт також виконується в рамках безкоштовного ремонту для ОСББ. Найближчим часом роботи також мають бути розпочаті в третьому під’їзді по вулиці Брацлавська, 31. Тут роботи виконуватимуться на умовах співфінансування з мешканцями.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin