У Вінниці триває реконструкція Батозької – вулиця витримуватиме багатотонні навантаження

У Вінниці триває ремонт вулиці Батозької. Після річної паузи, яка була пов’язана із початком повномасштабного вторгнення та змінами в порядку фінансування будівельних робіт, підрядна організація відновила роботи. Тепер дорожники мають завдання якомога швидше завершити проєкт та відкрити цю вулицю для проїзду.

Вінничани, які раніше постійно користувались Батозькою, пам’ятають її стан та ті труднощі із проїздом, які там були. Тож метою, яка закладалась для комплексної реконструкції вулиці Батозької, стало створення комфортного та функціонального простору для вінничан.

Оскільки цей район має потенціал для розвитку, проєктанти підійшли до планування з урахуванням інтересів всіх учасників руху та людей, що проживають в цьому районі. Днями на об’єкті в черговий раз побував Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зараз будівельники одночасно працюють на двох ділянках: на одній укладають трамвайні колії, на іншій – готують основу дороги.

“Наразі в роботі дві ділянки: на одній вже замінили всі мережі, сформували дорожній профіль, встановили освітлення, постелили чорновий шар асфальту, триває укладання трамвайних колій. Тут вже видно, якою буде вулиця після реконструкції, — розповідає Сергій Моргунов. — На іншій частині, яка ближче до залізничного вокзалу, – готується основа дороги. Робимо її міцнішою, щоб витримувала багатотонні навантаження, оскільки ця проїжджа частина спрямована в бік нашої Промислової долини (район Гонти/Енергетичної) та потужного гіпермаркету”.

Міський голова також додав, що в перспективі облаштування дороги активізує підприємницьку діяльність у цьому районі та посилить його інвестиційну привабливість.
“Маємо якомога швидше завершити цей проект та відкрити Батозьку для людей”, — сказав Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що реконструкція вулиці Батозької крім заміни трамвайних колій по типу “оксамитового шляху” та оновлення проїжджої частини і тротуарів, передбачає також облаштування велодоріжок, влаштування нових зупинок громадського транспорту, модернізацію вуличного освітлення, а також запуск тролейбусу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin