З урахуванням потреб кожного: у Вінниці адаптовують тротуари під потреби людей на візках

Безбар”єрність та створення комфортних умов у міському просторі – це один з пріоритетів Вінниці. Місто та приєднані території продовжують модернізуватися та підлаштовуватися під потреби вінничан. Зокрема, в частині дорожньої інфраструктури. Наразі на кількох ділянках будівельники виконують капітальний ремонт тротуарів, зважаючи на комфорт пішоходів та маломобільних людей – їх облаштовують пандусами.

Як повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, війна поставила всю країну в нові умови, тому треба адаптовувати роботи в місті під виклики часу.

“Робимо тротуари доступними – рівними і з пандусами. Вони мають бути зручними і для пішоходів, і для мам з візочками, і, найголовніше, для маломобільних груп населення. Враховуючи це, ми збільшили обсяги ремонтів тротуарів міста. Окрім того, що нові інклюзивні пішохідні зони будують на великих інфраструктурних об”єктах, таких як вул. Батозька та Тимофіївська, в цьому році ми ремонтуємо великі ділянки тротуарів на окремих вулицях”, – сказав він.

Так, протягом 2023 року у Вінниці виконали ремонт на вулицях Славетній та Шептицького. А наразі наближаються до завершення облаштування тротуарів по вулиці Стеценка від парку Хімік до Центрального міського стадіону.

“До кінця року плануємо відремонтувати ділянку тротуару на вулицях Ольги Кобилянської, Покровської та Незалежності у Вінницьких Хуторах. Знаю, що роботи багато, комунальні служби поінформовані про стан чи не кожного тротуару громади. Але крок за кроком ми будемо робити все, щоб наше місто ставало все більш зручним для всіх”, – додав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin