У 14 багатоквартирних будинках Вінниці оновлюють дахи

У Вінниці, в рамках підготовки до опалювального сезону, продовжують капітальний ремонт дахів житлових будинків. Усі покрівлі, які ремонтують, експлуатуються вже значний термін, деякі з них протікали, мали тепловтрати, а окремі – перебували в аварійному стані.

З початку року представники підрядних організацій провели капітальний ремонт покрівель на 9 будинках. Наразі комунальники працюють на 14 дахах.

«Усі роботи виконуються на підставі мешканців будинків, зокрема, голів ОСББ», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Більшість будинків, ремонт в яких здійснюється наразі – це багатоповерхівки, в яких створені об’єднання співвласників. Ремонт покриття тут проводиться безкоштовно для мешканців – коштом міського бюджету в рахунок першого безкоштовного капітального ремонту одного з конструктивних елементів будинку для ОСББ.

Наразі капітальний ремонт покрівель триває за наступними адресами:
вулиця Лялі Ратушної, 128;
вулиця Волошкова, 8;
проспект Космонавтів, 79;
вулиця Брацлавська, 57;
вулиця О. Антонова, 12;
вулиця Л. Лук’яненка, 33;
вулиця Гоголя, 15;
вулиця Магістратська, 3;
вулиця Антонова, 28;
проспект Космонавтів, 26;
вулиця 600-річчя, 42;
вулиця Стрілецька, 37;
вулиця Стрілецька, 93;
провулок Кар”єрний, 3.

Працівники підрядних організацій уже виконали капітальний ремонт покрівель за адресами: вулиця Гоголя, 20, вулиця Хлібна, 11, вулиця Генерала Григоренка 36, вулиця Г. Артинова, 38, вулиця Келецька, 110, вулиця Кропивницького, 10, Хмельницьке шосе, 112 А, проспект Космонавтів, 51 та вулиця Запорізька, 26.

В ході капітального ремонту на шатрових покрівлях, в залежності від стану, частково чи повністю замінюють кроквяну систему, оновлюють та обшивають димоходи, облаштовують водостоки та повністю замінюють покриття. Зокрема, замість старого шиферного покриття на шатрових покрівлях встановлюють металочерепицю.

В нових проектах також додатково передбачається утеплення дахів, що дозволяє зменшити втрати тепла під час опалювального періоду.

На м”яких (мембранних або рубероїдних) покрівлях замінюють стяжку, з подальшим влаштуванням нового покриття.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin